Cheltuieli neprevăzute? 5 moduri în care să le faci față

Fără un plan de bătaie, cheltuielile neprevăzute pot fi o adevărată corvoadă. În acest articol, îți vom prezenta cinci moduri eficiente prin care poți să rezolvi asemenea probleme.

1. Aplică pentru un credit rapid

Un astfel de credit rapid este o soluție care te va ajuta să acoperi cheltuielile neașteptate. Poți aplica pentru o linie de credit online completând câteva date și acceptând condițiile. În plus, poți alege dacă vrei sa rambursezi doar minimul de plată sau o sumă mai mare. Odată ce creditul a fost aprobat și transferul s-a realizat, poți face față cheltuielilor neprevăzute.

2. Fond de urgență

Un astfel de fond este, mai precis, o sumă de bani pe care poți să o folosești doar în situații urgente. Este important de menționat că banii strânși pentru zile negre nu sunt același lucru cu un cont de economii. Fondul de urgență este destinat doar pentru cheltuielile neașteptate, în timp ce economiile sunt, de obicei, folosite pentru cheltuieli planificate, precum vacanțe, cadouri, electronice etc. Ideal ar fi să ai echivalentul a două - trei salarii pus deoparte în acest fond. Chiar dacă pare un lucru dificil de realizat, este o metodă foarte eficientă de a ieși din încurcături.

3. Apelează la contul de economii

Dacă nu ai un fond de urgență, folosește banii din contul de economii. De cele mai multe ori, strângem luna de luna bani pentru concedii, ieșiri în oraș, bilete la concerte etc. Chiar dacă folosind acești bani pentru a achita cheltuielile neprevăzute implică necesitatea de a-i economisi din nou, trebuie să rezolvi, înainte de toate, situațiile prioritare.

4. Redu alte cheltuieli

Dacă ai un buget lunar pe care îl aloci pentru diferite obiecte și activități, încearcă să reduci cheltuielile și să pui deoparte niște bani pentru eventualele situații neașteptate. Vei fi surprins să observi cât poți economisi prin prepararea meselor acasă în loc de servirea lor în oraș sau renunțarea la diverse abonamente pe care nu le folosești. Chiar dacă aceste cheltuieli reprezintă doar un mic procent din bugetul tău lunar, este mai mult decât nimic. Odată cu trecerea timpului, vei reuși să strângi o sumă consistentă de bani, ce te va putea ajuta să ieși din încurcături.

5. Cere ajutorul familiei și prietenilor

În ciuda faptului că multe persoane preferă să nu ceară bani de la familie și prieteni, aceasta este, uneori, singura soluție viabilă. Nu uită că îndatorarea față de cei dragi poate distruge relațiile dintre cele două părți, așa că acționează cu mare grijă. Fă un plan care să te ajute să-ți achiți datoriile în timp util. În plus, nu cere bani de la persoane cu care vorbești foarte rar, ori cu care ai avut probleme serioase în trecut.

Oricine s-a confruntat, la un moment dat, cu niște cheltuieli neașteptate. Din fericire, există mai multe moduri prin care poți să le faci față. Un credit online, un fond de urgență, un cont de economii, reducerea cheltuielilor sau ajutorul celor dragi sunt câteva idei care te pot scoate din încurcătură.

E frumos să sharuiești cu prietenii