Top 10 cei mai bogați oameni din lume

Miliardarii planetei noastre - cei mai bogați oameni din lume, cine sunt ei și care este averea lor? Acest subiect, îl vom discuta în articolul de astăzi.

Anul 2020 și-a pus amprenta asupra situației financiare a multor oameni. Unii au falimentat, în timp ce alții, dimpotrivă, au crescut în clasament și ocupă locurile de frunte din lista cu cei mai bogați oameni din lume, care a crescut cu 660 de persoane. Potrivit revistei Forbes, primii 10 cei mai bogați oameni din lume sunt:

1.  Jeff Bezos

Jeff Bezos este fondatorul Amazon. Este în fruntea clasamentului deja de 4 ani. Are 57 de ani, iar averea lui ajunge până la 177 miliarde de dolari.

2. Elon Musk

Elon Musk, în 2019 a fost pe locul 31, iar în 2021 a urcat în clasament și ocupă locul 2. El este fondatorul, CEO și inginerul șef al SpaceX; CEO și arhitect al mărcii Tesla, Inc. Are 50 de ani și are o avere de 151 miliarde de dolari. Vânzările de acțiunile Tesla în 2020, i-au adăugat 126,4 miliarde de dolari la averea sa.

3. Bernard Arnault

Bernard Jean Etienne Arnault este președinte și CEO al LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton Sephora. Are 72 de ani și averea lui constituie 150 de miliarde de dolari.

4. Bill Gates

Fondatorul Microsoft, care a vândut aproape 99% din acțiunile sale, și a investit fondurile câștigate, inclusiv în dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului. Are 65 de ani și are o avere de 124 miliarde de dolari.

5. Mark Zuckerberg

Îi aparține cea mai mare rețea de socializare Facebook, care a fondat-o la vârsta de 19 ani, fiind student la Universitatea din Harvard. Are 36 de ani și are o avere de 97 de miliarde de dolari.

6. Warren Buffett

Este președintele consiliul de administrație al Berkshire Hathaway, care include lanțul de restaurante Dairy Queen, producătorul de baterii Duracell și alte 60 de companii. Are 90 de ani și are o avere de 96 miliarde de dolari.

7. Larry Ellison

Deține 35,4% din societatea Oracle - un producător de software. CIA a fost primul său client. Are 76 de ani și are o avere de 93 de miliarde de dolari.

8. Larry Page

Fondatorul Google - cel mai popular motor de căutare de pe Internet. Larry Page are 48 de ani și are o avere de 91,5 miliarde de dolari.

9. Sergey Brin

Cofondator Google - proiect comun cu Larry Page. Are 47 de ani și are o avere de 89 de miliarde de dolari.

10. Mukesh Ambani

Este acționar la Reliance Industries, cea mai scumpă companie petrolieră din India. Are 63 de ani și are o avere de 84,5 miliarde de dolari.

E frumos să sharuiești cu prietenii