5 tipuri de probleme financiare și cum să treci peste ele
Problemele legate de situația financiară, în cele mai multe cazuri, pot afecta atât starea psihologică, cât și sănătatea omului sau relațiile cu familia. În articolul de astăzi vom analiza 5 tipuri de probleme financiare și cum să treci peste ele.
Deseori se întâmplă că ignorați careva probleme financiare, care apar de obicei în momentele cele mai dificile din viața de zi cu zi. Odată ce au apărut, ele trebuie soluționate, deoarece amânarea, în timp poate duce la crearea datoriilor de care nu veți putea scăpa atât de ușor.
În continuare vom vedea cinci tipuri de probleme financiare și cum pot fi ele soluționate la timp, fără a crea munți de datorii.
1. Existența datoriilor
Cu siguranță că au fost zile sau luni când ați acumulat datorii pe care, poate, nici până în prezent nu ați reușit sa le închideți. Sigur, unii le rambursează mai rapid, în timp ce alții nu reușesc să scape de ele oricâte eforturi ar depune. De cele mai multe ori datoriile apar ca rezultat al gestionării incorecte a bugetului personal. Dacă ați ajuns în asemenea situație, atunci este momentul să vă mobilizați și să achitați datoriile actuale, fără a crea altele noi. Lunar, rezervați-vă 5% - 7% din salariu pentru datorii, astfel, încetul cu încetul le veți putea închide.
2. Lipsa banilor pentru situații neprevăzute
Durerile de dinți, defectarea unui aparat electrocasnic sau invitația la un eveniment poate fi una din situațiile care apar pe neașteptate și care necesită costuri suplimentare. Și cum cheltuielile acestea nu au fost prevăzute, apare problema banilor, de unde faci rost de ei? Pentru a depăși astfel de situații, ar fi bine să creați un fond de rezervă din timp, unde să alocați o anumită sumă de bani în fiecare lună. Iar dacă nu reușiți să faceți asta, atunci un împrumut rapid de la CreditPrime vă va salva cu siguranță.
3. Cheltuielile sunt mai mari decât veniturile
Comparați veniturile și cheltuielile lunare. Ar trebui să aveți o diferență pozitivă. Dacă din venitul lunar nu rămâne nimic, atunci trebuie să analizați detaliat pe ce cheltuiți banii și să vă reduceți cheltuielile pentru a avea o diferență pozitivă și a începe să economisiți. Creați un document unde să țineți evidența banilor. Notați costurile lunare permanente și pe cele ocazionale. Încercați să reduceți din cheltuielile pentru cumpărăturile mai puțin importante. De asemenea, puteți să încercați să economisiți la factura de electricitate sau gaze. Poate ar fi cazul să limitați ieșirile cu prietenii și să serviți cafeaua acasă.
4. Deciziile impulsive în legătură cu banii
Ofertele promoționale mereu ne tentează să facem cumpărături impulsive. Nu este deloc rău să ne împliniți un moft, dar, pentru început, se recomandă o analiză minuțioasă a bugetului personal versus cât de utilă vă va fi cumpărătura dată. Fiți mai disciplinați și evitați cumpărăturile impulsive când sunteți supărați sau vă temeți ca nu cumva să scăpați oferta. Veți economisi nu numai bani, dar și nervi.
5. Neputința de a economisi bani
Noțiunea de economisire este cunoscută tuturor, dar, din păcate, nu multor le reușește. Gândiți-vă câte avantaje veți bifa deoarece banii din economii pot acoperi nu doar cheltuielile neprevăzute, dar pot satisface și plăcerile personale ca de exemplu vacanța mult dorită sau cumpărarea unui telefon nou. Totul este posibil, trebuie doar să vă setați ca scop să puneți lunar bani deoparte. Deschideți un cont de economii și în ziua salariului transferați automat în acest cont 3% - 5%. Începeți cu sume mici pentru ca în timp se va forma o deprindere și atunci automat vă veți dori să economisiți și mai mult.