Cât costă pregătirea unui copil pentru școală

Se apropie începutul unui nou an școlar, iar vânzările de rechizite sunt în toi. Pentru ce vor trebui să cheltuiască părinții și cât costă să pregătești un copil la școală - aflați din articolul următor.

Vacanța de vară se apropie de sfârșit, deci începutul unui an nou școlar este mai aproape zi de zi. Ghiozdane, rechizite, uniforme școlare - sunt printre puținele lucrurile necesare unui elev pentru a merge la școală. Părinții au început deja să-și alcătuiască un buget pentru noul an școlar și mulți s-au îngrozit gândindu-se la câte lucruri au nevoie copiii lor.

Uniforma școlară

Purtarea unei uniforme școlare contribuie la disciplinarea elevilor și, chiar dacă nu mai este obligatorie, tot mai multe școli o impun. Prețul acesteia depinde de magazin, de marcă, material, dar și din câte piese este compusă.

  • Bluză/Cămașă: de la 50 lei
  • Tricou alb: 30 - 65 lei
  • Sarafan pentru fete: 75 - 200 lei
  • Fustă pentru fete: 60 - 100 lei
  • Vestă băieți/fete: 70 lei
  • Pantaloni: de la 26 lei
  • Sacou/Cardigan: de la 80 lei
  • Pantofi: de la 150 lei

Îmbrăcămintea sport și încălțămintea

Aici găsim un sortiment vast de tricouri, pantaloni, hanorace, veste, cât și ghete de la diferiți producători. Deci fiecare își alege după placul și bugetul său. Un hanorac, spre exemplu poate fi cumpărat începând cu 50 lei, și poate ajunge până la 300 lei. Pantalonii sport pot fi găsiți cu 100 - 200 lei, iar adidașii, cel mai ieftini, pot fi cumpărați cu 150 lei. 

Ghiozdanul / Rucsacul

Prețul unui rucsac variază mult, deci cel mai mic fiind 150 - 160 lei, și poate ajunge și mai mult de 500 lei. Alegerea este mare.

Manualele

Unele școli oferă setul de manuale gratis, altele contra plată. Oricum, părinții trebuie și aici să se implice financiar, deoarece școala nu acoperă necesarul de manuale în totalitate. In plus mai e nevoie și de manuale suplimentare, care din păcate, trebuie cumpărate. Prețul unei cărți/manual începe de la 15 - 20 lei, și totul depinde de cantitate. Pe parcursul anului școlar pot fi cheltuiți până la 300 lei pentru manualele suplimentare. 

Caiete, pixuri și alte rechizite

Pentru un set complet de rechizite, de la caiete, până la acuarele trebuie alocată o sumă de minim 150 lei.

La final, tragem linie și observăm că este nevoie de minim 1000 de lei  pentru a pregăti un copil pentru școală. Însă pentru a nu fi presat financiar, te sfătuim să începi a cumpăra  din timp puțin câte puțin, pe parcursul verii. Astfel nu vei resimți atât de tare începutul unui an școlar.

Dar, dacă totuși nu reușești să te organizezi cu banii, noi suntem aici oricând ca să te susținem cu banii necesari astfel încât și să-ți fie mai ușor ca să pregătești copilul de școală.

E frumos să sharuiești cu prietenii