Cum va arăta concediul tău după coronavirus? 4 recomandări de planificare

Suntem încă izolați în casă, evităm pe cât posibil drumurile și ieșim doar pentru urgențe, în  special cumpărături sau medic. Dar tocmai pentru că avem toate aceste limitări când vine vorba de părăsirea domiciliului, gândul ne zboară tot mai des la un viitor concediu. Iar vremea de afară, cu temperaturi tot mai mari și soarele ce ne dezmiardă de data aceasta fereastra și nu obrajii ca în trecut, ne îmbie mai mult și mai mult la visare.

Cei mai norocoși dintre noi locuiesc la casă și dețin o grădină, un foișor, în care pot să petreacă câteva ore pe zi, la aer. Ba mai mult să își savureze cafeaua sau limonada pe o păturică în grădină. Să nu mai vorbim de un grătar pe timp de weekend. Ei bine, noi restul, ne putem lua revanșa și planifica încă de pe acum un bine-meritat concediu, imediat ce se ridică restricțiile de călătorie.

Deja luna mai era cea în care cu toții dădeam o fugă la mare, să ne băgăm puțin picioarele în valurile reci, sau poate alături de câțiva prieteni plecam direct către munte cât să sfârâie grătarul într-o pădurice, în timp ce ne luăm porția de aer curat.

Urmează lunile de vacanță, și pentru prima oară nu știm exact cum vor arăta pentru noi, în contextul acestei pandemii de coronavirus. Dar nu strică să fim pregătiți și să avem totul planificat. Iată mai jos 4 recomandări pentru a te organiza din timp.

1. Stabilește destinația dorită

Mare sau munte? Ție la ce îți saltă mai tare inima de bucurie? Alege-o pe cea care te încântă mai mult. Mai ales acum, când așteptarea a fost așa de mare, meriți răsfățul. În plus, totul fiind atât de incert, nu știm dacă cumva anul acesta ne vom putea delecta cu mai mult de un concediu. Așa că, dacă marea este cea care te cheamă, alocă-ți o săptămână pentru un sejur relaxant la plajă, sub umbreluță.

2. Renunță la regimul all inclusive

Recomandarea noastră ar fi ca anul acesta să nu alegi opțiunile all inclusive. Din trei mari motive. În primul rând, te vei simți legat de hotelul la care ești cazat și de orele de mese, și vei evita cel mai probabil să ieși să te plimbi, explorând împrejurimile. În al doilea rând, motivul financiar. După o perioadă de venituri reduse și cu o posibilă criză financiară la orizont, este mai indicat să încerci să îți protejezi resursele. Costurile pentru cazările all inclusive sunt mult mai ridicate, și de cele mai multe ori ajungi să servești doar parțial mesele. Poate ești o persoană ce se trezește târziu, deci oricum sari peste micul dejun. Poate alegi să vizitezi orașul și în consecință vei ajunge să mănânci la un restaurant, pe drum. Ia doar cazarea și în rest descurcă-te singur în ceea ce privește mesele. Și al treilea motiv ține de siguranța ta. De obicei hotelurile cu all inclusive au o capacitate de cazare imensă. Astfel, te vei întâlni cu o mulțime de oameni în restaurant, spațiile de joacă sau recreere, chiar și pe holurile hotelului. Poate ar fi mai bine ca în contextul acestei pandemii să alegi unități de cazare mai mici, cu un număr redus de camere. În plus, poate fi mai intim și mai drăguț să fii într-o vilă cu câteva camere, sau de ce nu, să închiriezi împreună cu persoana iubită un apartament.

3. Rezervă cu opțiune de anulare

Oricât de mare ar fi tentația să pleci chiar mâine în concediu, te sfătuim să mai aștepți puțin. Hai mai întâi să vedem ce presupune ridicarea restricțiilor și cum vor evolua lucrurile în materie de turism în perioada imediat următoare. Nu te grăbi să achiți avansuri pentru vreun sejur și nici să faci o rezervare ce nu poate fi anulată. Și mai ales dacă vrei să mergi în vacanță pe finalul verii, sau început de septembrie, asigură-te că rezervi având însă o perioadă extinsă de anulare. Site-urile dedicate pentru cazări și-au modificat mult politica și acum ai opțiunea de a renunța la cazare chiar și cu doar câteva zile înainte de data de călătorie planificată.

4. Susține turismul local

Urmează o perioadă grea pentru întreaga economie românească, inclusiv pentru turismul local. Dacă vrei să dai o mână de ajutor pensiunilor din țară, alege să îți faci concediul la noi. Nu numai că țara asta are atâtea de oferit, niște peisaje ce te lasă efectiv fără cuvinte, munte și mare, după preferințe, dar și o ospitalitate de nedescris a gazdelor. Să nu uităm nici priceperea gospodinelor în a găti preparate delicioase, tradițional românești. În plus, de când nu ți-ai mai făcut vacanța în țară? Mulți alegem să plecăm în destinații exotice sau la alții, prin cine știe ce locații din afară. Ei bine, a venit timpul să îți îndrepți atenția și către orașele țării și să ajuți pe cât posibil locațiile turistice românești. Și mai este încă un aspect. Lucrurile sunt atât de incerte în următoarea perioadă, încât te poți trezi că ai planificat un concediu peste hotare, pentru care ai și achitat aproape integral contravaloarea, iar în apropierea plecării lucrurile se schimbă și granițele țării pe care urma să o vizitezi se închid. Din acest unghi, opțiunea unei vacanțe în România, pare mult mai sigură. Te vei simți și bine, îți garantăm.

Cam atât am avut noi de împărtășit cu tine pe subiectul concediului după coronavirus. Iar dacă urmează să pleci în curând într-un weekend de relaxare, știi de unde primești bani chiar în aceeași zi, și cu dobândă 0%, nu?  Te așteptăm la CreditPrime cu un credit de până la 15,000 lei.

Acestea fiind scrise, ne vedem tot în scris, data viitoare. Ne poți citi de oriunde, suntem 100% online. Sau ne găsești pe Facebook!

E frumos să sharuiești cu prietenii