Top 21 idei de afaceri mici

Dacă simți că programul de la 09.00 la 18.00 într-un spațiu de birouri, cu un șef care te controlează și îți cere raportul task-urilor la final de zi, nu este ceea ce îți dorești, înseamnă că te afli în căutarea unei idei de afaceri.

Pentru a-ți fi mai ușor să găsești business-ul pe care să-l deschizi, îți venim în ajutor cu acest ghid util care cuprinde 21 de idei de afaceri mici. Ele sunt împărțite în diverse categorii, ca să-ți fie simplu să o identifici pe cea mai apropiată de hobby-urile și dorințele tale.

În plus, nu uita că îți stăm la dispoziție cu un credit rapid, până la 15000 lei, bani care îți sunt virați instant în contul tău bancar pentru a duce la îndeplinire visul de a deschide o mică afacere.

Cuprins:

  • Idei de afaceri mici de acasă
  • Idei de afaceri mici de familie
  • Idei de afaceri mici pentru bărbați
  • Idei de afaceri mici pentru femei
  • Idei de afaceri mici la țară
  • Idei de afaceri mici în București
  • Idei de afaceri mici cu animale
  • Idei de afaceri mici destinate copiilor
  • Idei de afaceri mici handmade

Idei de afaceri mici de acasă

1. Coach de carieră

Dacă ai acumulat o experiență semnificativă de-a lungul anilor în multinaționale, și știi exact care sunt provocările, atunci oferă sfaturile tale persoanelor dornice să se dezvolte în carieră. Ghidează-i îndeaproape, ajută-i să-și descopere pasiunile și să treacă la următorul nivel în viața profesională.

2. Manager magazin online

Tot mai multă lume își dorește să facă economie de timp, să evite traficul și să plaseze o comandă pe internet. Să deschizi un magazin online poate fi o afacere profitabilă. Ce te gândești să vinzi? Indiferent de produse va trebui să ții cont că site-ul tău trebuie să fie vizibil pe Google, prin urmare va trebui să te familiarizezi cu tacticile de bază de SEO (Search Engine Optimization), dar și de marketing.

3. Terapeut masaj

Dacă ești dispus să-ți schimbi meseria, ce-ai zice să te faci maseur? Investește într-un pat pentru masaj, creează un ambient relaxant cu ajutorul lumânărilor parfumate și relaxează-ți clienții cu un masaj ca la carte. Înainte de toate, obține o diplomă acreditată de maseur. Dacă ai nevoie urgentă de bani pentru a plăti cursurile, apelează la CreditPrime.

4. Social media manager

Sunt persoane pentru care rețelele de socializare nu mai au niciun secret. În cazul în care ești un iubitor de social media, folosește-ți talentul pentru a gestiona paginile de Facebook, Instagram, LinkedIn pentru companii sau persoane fizice cu notorietate. O pagină de Facebook care comunică atent cu publicul său înseamnă construirea unei relații de încredere și de durată, însă nu toți au timpul necesar pentru a face asta. Fii tu managerul de social media pe care îl căutau de atâta timp!

5. Content writer

Dacă îți place să te exprimi în scris, sau era o plăcere să scrii compuneri când erai în școala generală, ia în considerare avântul tot mai mare pe care l-a luat content marketingul. Articole de blog, conținut pe site, pe paginile de Facebook, pentru ebook-uri sau newslettere, iată cum poți ajuta companiile să atragă trafic și să se poziționeze în mintea potențialilor clienți.

Idei de afaceri mici de familie

6. Închirieri apartamente

Dacă ai mai multe apartamente moștenite sau cumpărate, poți demara o afacere de familie prin simpla închiriere. Oferă-le cele mai bune condiții chiriașilor. Renovează fiecare locuință, asigură-te că totul este funcțional și în deplină ordine. De asemenea, fii la dispoziția chiriașilor ori de câte ori aceștia te solicită.

7. Magazin cu produse tradiționale preparate în casă

Gemuri, dulcețuri, murături, prăjituri, iată o afacere pe care o poți deschide. Chiar dacă un rol decisiv îi va avea gospodina familiei, contribuția poate veni din partea mai multor membri din familie. Deci, gândește-te cine va face designul etichetelor, cine va deschide pagina de Facebook, cine va lucra la site sau cine se va ocupa de promovare.

8. Pensiune turistică

Chiar dacă procesul birocratic poate fi mai lung, în final vei avea satisfacția de a primi turiști din toate zonele țării sau chiar străini. Pentru că serviciile vor trebui să fie impecabile, acordă atenție deplină curățeniei, preparatelor servite sau activităților de recreere. Implică-i pe membrii familiei tale, fiecare acolo unde își poate aduce aportul.

Idei de afaceri mici pentru bărbați

9. Fotograf

Începe cu ședințe foto dedicate membrilor din familie și prietenilor. Creează-ți un portofoliu și începe să oferi serviciile tale prima dată gratuit. Cea mai bună publicitate este cea a recomandărilor. Ține cont că poți oferi sedințe foto de familie în perioada sărbătorilor, de Crăciun, de Paște, cu un decor special amenajat și, bineînțeles, poți face poze la nunți sau botezuri ori evenimente corporate.

10. Meșter bricolaj

Dacă întotdeauna repari orice se strică prin casă, și mai mult decât atât, apelează la abilitățile tale chiar și prietenii, înseamnă că poți ajuta și pe alții, dar contra cost. Realizează un site și prezintă-ți serviciile și prețurile pe care le percepi. Nu uita că primii clienți pot fi chiar vecinii tăi. Asigură-te că-ți faci cunoscute serviciile în cartier!

Idei de afaceri mici pentru femei

11. Servicii de curățenie

În zilele noastre suntem mereu cu ochii pe ceas, contra-cronometru, ajungem obosiți seara acasă după serviciu, iar în weekend simțim nevoia să ne odihnim. Astfel, serviciile de curățenie au devenit tot mai căutate. Este suficient ca primii clienți pe care îi iei să fie foarte mulțumiți, recomandările vor curge lanț și va trebui să-ți mărești echipa.

12. Make-up artist

Un curs specializat te va ajuta să înveți toate tainele machiajului. Dacă întotdeauna ai avut o pasiune pentru arta make-up-ului, poate a sosit momentul să te dedici mai mult. Investește în produse profesioniste, machiază prima dată gratis persoanele cunoscute pentru a-ți crea un portofoliu. Încarcă pozele pe pagina de Facebook și, dacă vrei să fii în pas cu tehnologia, poți da startul chiar unui vlog în care să destăinui trucuri de machiaj. Cu siguranță vei primi mesaje de mulțumire de la o sumedenie de fete.

Idei de afaceri mici la țară

13. Producător de săpunuri naturale

Cosmeticele bio câștigă tot mai multă atenție în rândul clienților. Pentru că suntem din ce în ce mai preocupați de produsele organice, care nu dăunează sănătății (cu ingrediente chimice), axează-te pe săpunuri naturale cu diferite arome.

14. Vlog cu sfaturi de îngrijire a plantelor din grădină și a pomilor fructiferi

Dacă anii de lucru cu legumele, fructele te-au făcut deja să fii un expert în domeniu, ce ar fi să împărtășești sfaturile tale cu oamenii care s-au mutat fie la casă în oraș, fie la țară și vor să-și pună pe picioare propria grădină de legume sau o livadă. Cum se cultivă roșiile, cum se tund pomii fructiferi, iată doar două întrebări la care să răspunzi. Pentru vlog vei avea nevoie de calculator, conexiune la internet și cameră video. Vei câștiga bani pe măsură ce vlog-ul tău va deveni foarte vizionat. Vei putea atunci să faci reclamă la instrumente și unelte folositoare oricărui fermier gospodar.

Idei de afaceri mici în București

15. Ghid turistic

O mulțime de străini vin să viziteze capitala țării noastre. Dacă stăpânești limba engleză, cunoști Bucureștiul ca în palmă, realizează o documentare și mai specifică, ia-ți câteva notițe și oferă-ți serviciile de ghid turistic. Ține cont că străinii vor să afle și unde se mănâncă bine, care sunt preparatele tradiționale, prin urmare pe lângă faimoasa arteră Calea Victoriei, va trebui să le asiguri și un tur culinar pentru mai mult succes.

Gazdă pentru persoanele aflate în vacanță

Pune-ți la dispoziție apartamentul pentru a găzdui turiști străini dornici să vadă Bucureștiul. Folosește site-ul devenit deja popular, Airbnb. Tu închiriezi locuința în regim hotelier și câștigi bani, ei obțin un preț avantajos pe cazare, pentru că închiriază direct de la proprietar și nu mai plătesc sume fabuloase la vreun hotel.

Idei de afaceri mici cu animale

16. Bonă animale de companie

Îți plac animalele? Atunci ține cont că tot mai mult sunt la căutare bonele pentru animalele de companie (pet sitter). Când stăpânii pleacă de acasă într-o vacanță au nevoie să își lase câinele, pisica în grija cuiva. Aici intervii tu. Va trebui să hrănești și să plimbi animăluțul de companie. Ca variante sunt ori să ți-l dea ție acasă pe perioada cât ei sunt plecați, ori să ai cheia de la casă pentru a merge zilnic în lipsa lor să-ți îndeplinești îndatoririle.

17. Dresaj/plimbare câini

Dacă ai un câine de ani buni, mai mult decât atât, ai reușit să îl dresezi, astfel că îți ascultă toate comenzile, înseamnă că este momentul să te gândești la a face bani din acest hobby. Oferă servicii de dresaj câine. De asemenea, foarte căutate sunt persoanele dispuse să plimbe un câine. Sunt mulți stăpâni care atunci când pleacă de acasă au nevoie de cineva care să le scoată câinele afară.

Idei de afaceri mici destinate copiilor

18. Profesor la domiciliu

Întotdeauna ai avut note mari la școală, în plus ai și stofă de profesor? Atunci ia în considerare să le oferi suport cu temele, elevilor din clasele primare sau de școală generală. Tu vei fi un meditator personal și îl vei putea ajuta pe cel mic cu exercițiile la matematică, cu exersarea limbii engleze sau cu lecția la română. Tot mai mulți părinți acaparați de job apelează la after-school pentru a ști că cel mic este în siguranță peste zi, mai mult decât atât, că își face toate temele.

19. Cursuri de muzică/desen

În adolescență tu ai fost persoana talentată din clasa ta? Fie că ai luat lecții de pian/chitară/vioară, astfel că știi să citești fără probleme o partitură, fie că desenezi și pictezi ca un artist, începe un business din asta. Oferă meditații, învățându-l pe cel mic să cânte la un instrument muzical sau să își dezvolte talentul la arte plastice.

Idei de afaceri mici handmade

20. Invitații de botez și nuntă handmade

Dacă ești o persoană atentă la detalii, migăloasă și te încântă ideea de a lucra cu hârtie colorată, șnururi, fundițe, pixuri colorate, acuarele și orice alt material pe care l-ai putea folosi la realizarea unei invitații la nuntă sau botez, această idee poate fi pentru tine. Fie că este vorba de miri sau de proaspeții părinți, îi vei face să se simtă special, oferindu-le niște invitații handmade, cu totul și cu totul originale.

21. Accesorii pentru câini și pisici

În cazul în care cochetezi cu accesoriile handmade și croitoria, demarează o afacere dedicată animalelor de companie. Stăpânii sunt foarte grijulii, fie cu pisicuța lor, fie cu câinele. Le răsfață și investesc sume frumoase de bani pentru îngrijirea lor. Mizează pe acest aspect și vino cu hăinuțe și accesorii pentru micile animale, outfit-uri în fața cărora stăpânii să nu poată rămâne indiferenți.

Vrei să-ți faci programul cum vrei tu? Dacă vrei să pornești o afacere oricât de mică, fii încrezător în forțele proprii și nu lăsa obstacolele să te facă să renunți. Există întotdeauna o soluție. Dacă ai nevoie de bani, solicită un credit rapid de la CreditPrime. Îndeplinește-ți visul!

E frumos să sharuiești cu prietenii