10 filme despre educație financiară și bani

În articolul de astăzi vă invităm să vă cufundați în lumea cinematografiei și vă prezentăm 10 filme despre bani și educație financiară.

Pentru a atinge un anumit nivel al educației financiare este necesar să studiați acest segment în mod constant. Folosind cărți despre educație financiară, articole, filme vă garantăm că puteți deveni instruit financiar într-un timp foarte scurt.

Într-unul din articolele precedente v-am prezentat cele mai bune cărți de educație financiară pe care trebuie să le citiți pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Astăzi, pentru iubitorii de filme, vă prezentăm TOP 10 filme despre bani și succes financiar.

1. Arbitraj (en. Arbitrage)

În această peliculă a jucat celebrul actor Richard Gere iar prezența numelui său deja ne sugerează că filmul merită să fie urmărit. Finanțatorul genial Robert Millers (Richard Gere) câștigă bani din aer. Sună ireal, dar dacă vizionați filmul, puteți învăța multe de la personajul principal la capitolul finanțe.

2. Escrocul (en. Rogue Trader)

Rolul principal îl joacă Ewan McGregor (Nick Leeson), un tânăr care lucrează la o bancă. Din cauza mai multor greșeli banca a început să piardă sume mari de bani și nimeni nu știe cine este de vină. Nick este nevoit să mintă, să ascundă dovezi și să se adâncească și mai mult în schemele financiare necurate.

3. Lupul de pe Wall Street (en. The Wolf of Wall Street) cu Leonardo DiCaprio în rolul principal. Un alt film despre o bancă ce își sistează activitatea foarte repede după angajarea brokerului Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). După închiderea băncii, eroul principal se angajează într-o companie mică ce se ocupă de vânzarea acțiunilor. Carisma și stilul de comunicare cu clienții îi deschid toate ușile, iar Belfort devine din ce în ce mai bogat, în timp ce FBI începe să se intereseze de personalitatea sa și cum a reușit să se îmbogățească într-un timp atât de scurt.

4. Brokerii Apocalipsei (en. The Big Short)

Este o poveste despre câțiva oameni care au prezis criza economică globală din 2008, iar după ce s-a intamplat, au început să câștige bani pe asta.

5. În căutarea fericirii (en. The Pursuit of Happyness)

Un alt actor celebru, Will Smith, joacă în rolul unui tată singur și șomer. El se angajează ca stagiar la o companie de brokeraj. Un film bun care te învață să nu lași garda jos în momentele dificile.

6. Pentru toți banii din lume (en. All the Money in the World)

Nepotul unui magnat petrolier este răpit de către mafia italiană care cere pentru el răscumpărare. Bunicul miliardar refuză să le plătească bani și îl trimite pe unul dintre agenții săi de securitate ca să îl salveze.

7. Jocuri secrete (en. Molly’s Game)

Molly Bloom este nevoită să-și încheie cariera sportivă în urma unui accident. Dorința împlinirii de sine o aduce într-o afacere cu pokerul, în urma căreia obține succese mari. Rezultatele ei atrag atenția mafiei și FBI-ului care încep să se intereseze de ea și să o urmărească.

8. Rețeaua de socializare (en. The social network)

Aceasta este o poveste fictivă despre fondarea Facebook-ului însă unele dintre ideile filmului au fost confirmate chiar de Mark Zuckerberg.

9. Erin Brockovich (en. Erin Brockovich)

Rolul principal îl joacă Julia Roberts, o mamă a trei copii, care încearcă să iasă din sărăcie fără a avea studii sau o profesie.

10. Mă dau în vânt după cumpărături (en. Confessions of a shopaholic)

Filmul dezvăluie modelul de comportament al unei persoane care, din cauza dorinței de a-și satisface nevoile imediate, se împrumută cu bani. Însă acest comportament a dus la apariția unor consecințe financiare triste în viitor.

Vizionarea acestor filme despre bani poate fi utilă pentru oricine își dorește să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul financiar.

E frumos să sharuiești cu prietenii