10 motive să mergi cu bicicleta la birou

Mersul cu bicicleta la serviciu devine din ce în ce mai popular. Dacă nu ești încă hotărât să renunți la mașină sau la transportul în comun în favoarea bicicletei, iată 10 motive care te vor convinge (beneficiile ciclismului).

1. Te vei distra pe cinste

Mersul cu bicicleta la serviciu este foarte distractiv. Mulți ne amintim cu drag de copilărie, perioada în care obișnuiam să ne plimbăm cu bicicleta prin cartier. În plus, deseori visăm la câteva zile lipsite de grijile specifice vieții de adult. De aceea, mersul pe bicicletă te va ajuta să integrezi acest sentiment de bucurie, dar și puțină distracție în viața ta cotidiană, să admiri peisajul urban și să asculți zumzetul orașului.

2. Vei face multă mișcare

În timp ce numărul de calorii consumate în timpul mersului pe bicicletă depinde de fiecare persoană în parte, de viteza cu care pedalează și de topografia traseului, de regulă, biciclitul arde cam la fel de multe calorii precum alergatul ușor, fără a afecta însă genunchii. Mai mult, mersul pe bicicletă îți va îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, rezistența fizică, te va umple de energie, îți va întări musculatura și îți va spori capacitatea de coordonare. Acesta este un motiv suficient de bun pentru a obține un credit rapid și a achiziționa o bicicletă.

3. Vei fi mai fericit

Pe când statul în trafic este o corvoadă atunci când conduci sau iei mijloacele de transport în comun, mersul pe bicicletă poate transforma drumul spre birou într-o adevărată sesiune de relaxare. Numeroase studii au demonstrat că exercițiile fizice precum pedalatul reduc stresul, ameliorează simptomele depresiei, te ajută să dormi mai bine și reduc anxietatea. Pe scurt, mersul pe bicicletă te ajută să fii mai fericit, mai calm și mai binedispus.

4. Vei deveni mai isteț

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că exercițiile fizice de zi cu zi, precum mersul pe jos și mersul pe bicicletă, pot preveni declinul cognitiv, îmbunătăți memoria și capacitatea de învățare, dar și performanța generală a creierului.

5. Vei economisi bani

Folosind bicicleta în loc de mașină, nu vei mai cheltui sute de lei lunar pe benzină, verificări, reparații etc. Chiar dacă și aceasta va avea nevoie de câteva reparații și verificări, costul nu se compară cu cel pe care îl plătești în cazul unui autoturism. Iar dacă obișnuiai să mergi la birou cu mijloacele de transport în comun, mersul pe bicicletă te va scăpa de plata abonamentului.

6. Vei ajuta întreaga societate să economisească bani

Pe lângă banii pe care îi vei economisi tu, vei ajuta și societatea în care trăiești să economisească. De exemplu, mersul pe bicicletă te ajută să te menții sănătos, ceea ce înseamnă că nu vei avea nevoie de îngrijiri medicale costisitoare.

7. Vei avea grijă de mediul înconjurător

Bicicleta nu poluează mediul înconjurător, așadar îți vei ajuta orașul și locuitorii săi să respire un aer mai curat.

8. Comoditate

Un mit pe care multe persoane încă îl cred este acela că mersul pe bicicletă cauzează bătăi de cap. În realitate, ce este mai incomod decât alergatul după un loc de parcare sau blocajele în trafic? Atunci când biciclești, este ușor să găsești un loc în care să-ți parchezi bicicleta și, de cele mai multe ori, nu vei fi prins în trafic.

9. Siguranță

Un studiu efectuat în 2008 de University of New South Wales a arătat că, cu cât sunt mai mulți bicicliști pe străzi, cu atât mai mic este riscul de accidente. Motivul este acela că, atunci când există un număr mare de bicicliști și pietoni, comportamentul șoferilor devine unul mai puțin agresiv.

10. Libertate

Încă din copilărie, mersul pe bicicletă este acompaniat de un sentiment unic de libertate. Chiar și atunci când ești adult, biciclitul te va ajuta să te simți liber, să explorezi orașul în ritmul tău, să descoperi noi străduțe cochete sau să te oprești la o cafea în drum spre birou.

Prin urmare, mersul cu bicicleta are numeroase beneficii. Dacă nu ai încă o bicicletă, poți apela la un credit online pentru a-ți achiziționa una și a începe să te bucuri de toate avantajele enumerate mai sus.

E frumos să sharuiești cu prietenii