3 trucuri pentru a cumpăra inteligent de Black Friday

Cum faci încât să achiziționezi ce îți dorești de Black Friday, dar să o faci inteligent, adică inclusiv cu grija față de bugetul tău. Află 3 trucuri simple mai jos.

Black Friday este acea perioadă din an în care bifăm cât mai multe dintre toate acele lucruri pe care le avem trecute pe lista noastră de dorințe. Reducerile consistente de preț ne fac să devenim mai sensibili și relaxați în fata dorinței de achiziție și să ne lăsăm efectiv tentați de discounturi din jur.

Care sunt însă 3 trucuri importante astfel încât să ajungi să îți cumperi ce îți dorești, dar să o faci cu grijă față de buget. Hai să descoperim împreună!

1. Fă-ți din timp lista de Black Friday și reevalueaz-o

Dorințe avem în fiecare zi. Ba chiar de mai multe ori pe zi. Vedem o reclamă la un telefon mobil și ni l-am dori și noi, apoi diverse tendințe în modă pentru sezonul curent și parcă am vrea și noi acel tip de cardigan. Un coleg își cumpără un parfum nou și simțim că parcă ar fi cazul să ne împrospătam și noi stocul. Iar situațiile similare continuă.

Totuși, cel mai indicat este să îți creezi o listă cu dorințe, pe care să treci toate aceste obiecte ce îți trezesc interesul. Black Friday este o bună ocazie de a cumpăra inclusiv lucruri costisitoare la prețuri foarte atractive, de aceea merită așteptarea.

Ce îți recomandăm însă este ca înainte de zilele de reduceri să îți reevaluezi lista, să stabilești ce îți dorești cu adevărat, dar mai exact de ce ai nevoie cu adevărat, și care ar fi prioritățile. Astfel, te asiguri inclusiv că reușești să te încadrezi în bugetul disponibil.

2. Verifică dacă reducerea este reală<

Din păcate, mulți comercianți aplică practici mai puțin corecte, prin care cresc intenționat prețurile chiar înainte de Black Friday, tocmai pentru a face ofertele mai atractive prin reduceri fabuloase ce depășeșc 50%.

Dacă nu studiezi înainte piața și nu cunoști prețul la care este comercializat în general produsul pe care ți-l dorești, ajungi să fii cu ușurință sedus de reducerea fictivă pe care o regăsești pe site sau în magazine.

Al doilea truc deci, mergi informat la cumpărături cunoscând prețul standard.

3. Împrumută-te isteț

Black Friday reprezintă o bună ocazie de a face realmente economii din diferența de preț. Dacă ai bifat deja punctele unu și doi, adică ai nevoie de produs, iar reducerea este reală, atunci poți trece la pasul la care îl și achiziționezi.

Poate fi vorba de consumabile, ca de exemplu produse cosmetice, de curățenie, hrană pentru bebeluși, care sunt comercializate la prețuri foarte bune în această perioadă și pentru care chiar merită să faci un stoc mai consistent, întrucât oricum le vei folosi în următoarele 2-3 luni de exemplu.

Pentru astfel de cazuri este în regulă dacă alegi să împrumuți suma de bani necesară pentru a le achiziționa, întrucât, pe termen mediu vei ajunge să faci economie. Dacă adaugi la asta și faptul că beneficiezi de până la 30 de zile de dobândă zero la creditul luat, deja nu mai ai niciun motiv pentru a sta pe gânduri.

Cu aceste 3 trucuri în minte, îți dorim un Black Friday în care să cumperi ce ai nevoie, menajându-ți în același timp și contul bancar.

Simplu? Desigur!

E frumos să sharuiești cu prietenii