5 reguli de aur atunci când iei un împrumut

În viața de zi cu zi pot apărea cheltuieli neprevăzute, pentru care să nu ai bani puși deoparte. Ce faci în cazul acesta? Răspunsul logic: cauți o sursă de la care poți lua un împrumut.

Să apelezi la prieteni sau familie nu este întotdeauna comod, căci te-ai obișnuit să îți rezolvi singur problemele. Drumul până la bancă și tot procesul greoi de obținere a unui credit bancar îți consumă multă energie. În plus, ei cer prea multe explicații, documente, garanții.

Şi atunci alegi cel mai simplu și comod mijloc de a face rost de un împrumut — creditele IFN. Aceste credite se oferă pe perioade mici. Ele implică riscuri ridicate pentru creditor și de aceea au de obicei dobânzi mai mari decât creditele clasice. În schimb, se acordă foarte repede și cu efort minim, iar de cele mai multe ori la distanță, online. Dar, atenție, în funcție de cum le folosești, ele pot fi colac de salvare sau povară!

De aceea, este important să ții cont de câteva reguli de bază pentru a nu te îndatora excesiv. Un credit gestionat corect nu constituie o problemă în plus, ci un instrument pe care îl poți folosi pentru a rezolva situațiile urgențe. Ți-am pregătit câteva recomandări utile care te vor ajuta să folosești corect creditele IFN.

1) Analizează atent scopul pentru care vrei să apelezi la un împrumut

Împrumuturile până la salariu sunt destinate urgențelor de orice fel. Ele sunt de ajutor atunci când ai nevoie rapidă de bani, pe o perioadă scurtă de timp, de obicei, până la salariu. Apelează la un astfel de credit pentru lucruri care nu pot aștepta. De exemplu — dacă ți s-a defectat automobilul, sau s-a spart o țeavă, dacă ai nevoie să repari calculatorul sau orice alt produs electrocasnic de care nu te poți lipsi etc. În aceste cazuri este nevoie să intervii rapid, astfel încât să nu generezi cheltuieli și mai mari sau ca să nu ieși din ritmul de viață cu care te-ai obișnuit.

Dar pentru cheltuieli mai mari și de durată, cum ar fi reparația de amploare a locuinței sau achiziționarea unui nou automobil, creditele până la salariu nu mai sunt nici suficiente, nici recomandate. Deoarece în majoritatea cazurilor este vorba de cheltuieli planificate, te sfătuim să faci economii din timp pentru aceste scopuri și să eviți creditele

Cu vacanțele este același lucru: mai bine să pui bani deoparte pentru concediu și, de preferat, să achiţi contravaloarea sejurului cu mai mult timp înainte pentru a te putea bucura și de un preț mai bun. Îți recomandăm să iei un împrumut numai dacă ai găsit o ofertă specială, limitată în timp.

Aplică această regulă în toate ariile — dacă e o urgență sau o ofertă extrem de avantajoasă, atunci împrumutul până la salariu este tocmai potrivit. Dar dacă e vorba de cheltuieli mai mari și pe o perioadă mai lungă de timp, mai bine să aduni niște bani pentru acest scop și să nu apelezi la împrumuturi.

2) Evaluează toate alternativele

Atunci când decizi că ai nevoie de un împrumut, convinge-te că ai luat în calcul toate alternativele. De exemplu — dacă ai nevoie să repari urgent automobilul, stai și gândește-te mai întâi cât de mult vei avea nevoie de el în următoarea perioadă, cât de departe este nevoie să te deplasezi zilnic și în ce anotimp te afli. Poate momentan este ok să mergi chiar și cu bicicleta, pe jos, sau cu transportul public. Iar mașina o poţi repara când primeşti salariul.

De asemenea, se poate întâmpla să te pricepi chiar tu sau unul dintre prieteni tăi să schimbaţi piesa uzată. Sau poate cineva din cercul de apropiaţi îți poate da cu împrumut banii de care ai nevoie. Şi de ce nu, poţi alege o companie de microcreditare precum CreditPrime, şi astfel te vei bucura de primul împrumut fără dobândă. Asigură-te că reușești să rambursezi împrumutul în termen și nu va fi nevoie să achiți nici un leu în plus!

3) Estimează cât ai nevoie exact

Atunci când apelezi la un împrumut trebuie să ții minte că fiecare leu împrumutat este un angajament pe care ți-l asumi, de aceea este bine să împrumuți exact atât cât ai nevoie. Majoritatea companiilor de creditare, cum este și CreditPrime, oferă flexibilitate maximă în selectarea sumei creditului, pentru un plus de confort al clienților. Profită de acest lucru!

4) Alege corect creditorul

Actualmente există multe companii care oferă credite până la salariu. Înainte să alegi instituția la care să aplici pentru credit, îți recomandăm să faci un mic studiu de piață ca să fii sigur că ai ales o firmă de încredere, cu clienți satisfăcuți și, cel mai important, un produs cu adevărat avantajos. Ia în calcul toate beneficiile de care te poți bucura, cum ar fi programul de loialitate sau alte sisteme de bonusare. Aceste beneficii pot reduce substanțial valoarea creditului, aducându-ți avantaje reale.

5) Planifică rambursarea (rescadențare, achitare la termen)

Atunci când planifici luarea unui împrumut, e nevoie să calculezi de la bun început care va fi data rambursării, din ce surse vei returna banii și de ce mijloace financiare vei dispune ulterior. Aici poți folosi câteva trucuri care să te ajute. Unul dintre ele este serviciul de rescadențare — majoritatea creditorilor permit prelungirea perioadei împrumutului prin achitarea unei taxe fixe. În acest timp nu se mai calculează dobândă și, cel mai important, această perioadă nu influențează negativ istoricul tău de creditare. Dacă nu ai reușit să aduni suma necesară pentru rambursare, te poți folosi de acest răgaz, amânând plata.

Dacă totuși, din anumite motive, nu ai reușit să rambursezi împrumutul la termen, acesta nu este un motiv să eviți contactul cu creditorul. Cu cât vei fi mai deschis și sincer, cu atât mai multe șanse ai să eviți dobânzile penalizatoare. Nu aștepta să faci rost de toată suma datoriei, orice plată te scutește de niște dobânzi și îți sporește credibilitatea. Evită cheltuielile de prisos și fă tot posibilul să rambursezi datoria cât mai curând posibil. Companii precum CreditPrime abordează individual asemenea cazuri și vin în întâmpinarea clienților. Vei rămâne plăcut surprins să vezi câte poți câștiga prin dialog!

E frumos să sharuiești cu prietenii