Secrete pentru a reduce cheltuielile din weekend

Cum să reușești să te odihnești și să reduci din cheltuieli, fără pachete vacanta? Ți-am pregătit ca de obicei câteva scurte recomandări pentru un weekend ieftin.

Casă, dulce casă

Știi cum spune vorba aceea că ‘Nicăieri nu-i mai bine ca acasă’? Da, ești de acord cu ea în orice altă situație, dar cel mai probabil nu și atunci când trebuie să îți petreci de exemplu sâmbăta acasă. Îți lansăm o provocare: aceea de a găsi activități interesante pe care să le poți face chiar în spațiul propriei locuințe. Ce zici? O accepți? Venim și cu recomandări privind modul în care îți poți petrece timpul: de exemplu, poți citi o carte, poți urmări serialul preferat, poți face puțină mișcare, lucru ce îți va ridica și nivelul de serotonină. Sau poate poți dedica o zi din weekend organizării lucrurilor prin diverse sertare sau dulapuri: îți poți tria hainele groase întrucât tot le-a trecut sezonul, sau îți poți aranja încălțămintea. Da, într-adevăr nu este cea mai fun activitate pe care o poți face în zilele libere, dar sigur vei zâmbi satisfăcut la sfârșit, când vei vedea ce bine arată încălțările tale, frumos aliniate în pantofar.

Consumă băuturi nealcoolice

Ai ieșit în oraș cu prietenii, dar parcă ți-e puțin teamă de cum va arăta bilanțul acestei seri atunci când, mâine dimineață, vei trage linie și vei număra bancnotele rămase în portofel? Nu trebuie să te îngrijorezi întrucât avem și pentru asta o soluție. Alege să consumi băuturi fără alcool. Nu numai că sunt mai avantajoase din punct de vedere al prețului, dar în același timp nici nu vei mai fi tentat să comanzi atât de mult. Știi bine că berile curg una după alta, mai ales când ieși cu băieții. Dacă alegi apă minerală, cam câte pahare crezi că vei putea bea într-o seară? Și dacă nu vrei să te dai de gol în fața celorlalți din gașcă, folosește pretextul că iei antibiotice. Funcționează întotdeauna și te ajută să scapi de întrebări incomode!

Apelează la mijloacele de transport în comun

Unul dintre costurile ce nu este deloc de neglijat atunci când vine vorba de ieșirile de sâmbătă sau duminică, îl reprezintă costul transportului. Dacă ieși cu mașina, pe lângă cheltuielile efective cu benzina, trebuie să adaugi și costul parcării, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare. Dacă decizi să iei un taxi sau poate să apelezi la servicii precum Uber, din nou nu vei avea de-a face cu sume prea prietenoase. Și asta mai ales dacă vorbim de locații aflate la distanță mare de casă. Cum să ieși din această situație? Cel mai simplu este să alegi opțiunea cea mai la îndemână: transportul public. Este ieftin, îți asigură acoperire bună, și mai mult decât atât, nu este nici extraordinar de aglomerat în timpul zilelor de weekend, când majoritatea dintre noi aleg să se deplaseze cu mașina personală.

Dacă ai nevoie de cineva care să te ajute să treci mai ușor peste orice impas financiar, nu uita să apelezi cu încredere la CreditPrime!

E frumos să sharuiești cu prietenii