Anxietatea îți poate afecta deciziile financiare?
Trăim vremuri în care anxietatea face parte din viața noastră cotidiană și de multe ori nici nu realizăm cât mult ne afectează deciziile. Citește articolul de mai jos și vezi dacă această stare te afectează și pe tine în luarea deciziilor financiare.
Evenimentele curente au generat o situație de incertitudine și implicit de teamă generală. De la creșterea prețurilor și până la siguranța individuală amenințată de incertitudinile generate de conflictele actuale, toate aceste evenimente produc o stare generală de anxietate.
Există numeroase sectoare afectate de comportamentul anxios al oamenilor, aceștia nu mai sunt deschiși să plece în vacanțe, nu își mai doresc să investească în sectorul imobiliar sau la bursă, retrag sume mari de bani și nu mai au încredere în bănci.Toate aceste acțiuni au un impact major în tot ce înseamnă stabilitatea economică.Acest gen de decizii produc o reacție în lanț și duc la generarea de noi creșteri de prețuri, inflație mai mare și implicit dobânzi mai mari, putere de cumpărare scăzuta și grad de îndatorare crescut.Este bine să îți înțelegi anxietatea și să observi care este sursa acesteia, doar așa poți ajunge să nu te lași influențat în deciziile prezente și viitoare.Cum recunoști anxietatea?Chiar dacă aceasta are numeroase surse și poate să fie generată de mai mulți factori, anxietatea se manifestă prin:
- Stări de panică și griji extreme
- Agitație, nesiguranță, greață, tremur în corp, amețeală
- Comportamente repetitive incontrolabile
- Sentiment prelungit de iritabilitate și tristețe
- Probleme de concentrare și incapacitatea de a sta locului
Anxietatea nu reprezintă o afecțiune medicală, ea este o emoție generată de factori externi și în cele mai multe cazuri se poate gestiona fără administrarea unui tratament.
Prin dobândirea unei stabilități financiare și dezvoltarea de obiceiuri sănătoase, poți ajunge să eviți situațiile de incertitudine și nesiguranță. Există un sfat general valabil “nu lua decizii importante la cald și bazate doar pe emoțiile de moment!”.
Linia de credit de la CreditPrime poate reprezenta rezerva ta de bani la care să ai acces în situații generatoare de anxietate.