Cum să îți renovezi casa cu buget redus?

Renovarea locuinței va fi întotdeauna un proiect solicitant, nu doar din punct de vedere al deciziilor privind materialele, designul, culorile, dar inclusiv din punct de vedere financiar. Ce poți face pentru a împrospăta look-ul casei folosind însă un buget redus? Află din articolul de mai jos.

Sunt deja câțiva ani de când te-ai mutat în actuala casa sau ești chiar în prima luna de când ai închiriat o locuință? Atunci, cel mai probabil, gândul de a renova această oază de liniște, este pe lista ta de dorințe.

Împrospătarea aspectului casei este un proiect de anvergură întrucât implică numeroase decizii. Ai de stabilit noile nuanțe cu care vei vopsi pereții sau poate de ales tapetul și parchetul. Trebuie să te decizi privind stilul de mobilă pentru care vei opta și inclusiv decorațiunile. Fiind și un proiect costisitor, este important să găsești modalități prin care să reduci din cheltuieli.

Iată mai jos 3 recomandări:

1. Împrumută bani fară dobândă

Dacă ai nevoie rapid de sume de până la 15,000 lei, evident, scăpând de grija pregătirii unui dosar întreg cu documente complicate, o linie de credit este o soluție extrem de la îndemână. Primești aprobarea pe loc, fară să aștepți zile sau chiar luni, și te poți bucura inclusiv de dobândă zero pentru o anumită perioadă de timp. Pentru ajutor financiar în doar câteva minute, ai detalii aici.

2. Apelează la prieteni

Fiecare dintre noi are printre amici sau cunoștinte acel individ care se pricepe la orice. Știe să schimbe și instalația de la baie, să rezolve chestiuni ce țin de electricitate, să dea cu lavabilă sau să monteze parchetul. Dacă te pregătești să renovezi locuința, atunci un pas important este acela de a pune mâna pe telefon și a contacta acea persoana ce te poate ajuta.

Da, este grozav când poți apela la serviciile unui profesionist, dar dacă bugetul tău nu este foarte generos, folosește-te de recomandări și apelează la persoane care îți pot face aceste lucrări la un preț mult mai bun, în timpul lor liber, ca și câștig suplimentar. Cu siguranță puteți ajunge la o înțelegere, astfel încât să primești calitate la prețuri mult mai decente.

3. Verifica promoțiile din magazine

Materialele de care ai nevoie pentru renovare vor constitui și ele o parte destul de consistentă din bugetul dedicat acestui proiect.

De aceea, studiază cu atenție promoțiile existente în diversele magazine de specialitate. Este foarte posibil ca produsul dorit de tine să se regăsească în variante similare, la prețuri reduse, în anumite locații ce comercializează materiale de construcții.

Fă-ți temele din timp și cu conștiinciozitate, alocând minim o săptămână - două acestei cercetări. Te poți bucura de reduceri substanțiale, doar studiind cu atenție oferta de pe piață.

Dacă te pregătești deja să demarezi proiectul “Locuință renovată”, ține cont de cele 3 recomandări de mai sus și vei salva o parte din buget.

E frumos să sharuiești cu prietenii