De ce să alegi un credit nebancar?

Pentru un credit IFN aplici exact când vrei tu, 24/24, 7 zile din 7, fără să depinzi în vreun fel de programul de funcționare al băncii, ca în cazul creditelor clasice

Majoritatea ne-am confruntat măcar o dată în viață cu situații în care din păcate câștigurile lunare nu au fost suficiente pentru a ne duce la îndeplinire planurile din acea lună sau obiectivele pe termen scurt. Motiv pentru care, fie am așteptat să depășim impasul financiar și să încasăm noi venituri, fie am renunțat la vis / idee, fie am încercat să facem rost de bani suplimentari, din surse externe (familie, prieteni, instituții financiare).

Haide să descoperim împreună care sunt motivele pentru care uneori este mai indicat să alegi un credit rapid, oferit de un IFN, decât un credit bancar.

Suma. La credite nebancare este vorba de o sumă mică, oferită pe o perioadă scurtă de timp, de obicei de la un salariu la altul. Valoarea împrumutului nu este foarte mare întrucât creditele nebancare sunt destinate acoperirii unei nevoi financiare urgente, a unei cheltuieli apărute pe neașteptate și nu pentru planuri importante, precum renovarea casei sau achiziționarea mobilierului de bucătărie, de exemplu. Apelează la un astfel de credit dacă ai nevoie să repari rapid un produs electrocasnic, precum mașina de spălat sau aragazul. Costurile nu sunt foarte mari, dar în același timp sunt aparate de care nu te poți lipsi până la următorul salariu.

Documente puține și economie maximă de timp. Aici da, chiar simți că faci o afacere alegând un credit IFN, când vine vorba de cât de repede primești aprobarea și de câtă documentație ai nevoie. Pentru un credit bancar trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și în plus să te împrietenești bine de tot cu persoana de la Resurse Umane sau Financiar, asta ținând cont de numeroasele documente pe care va trebui sa ți le tot furnizeze (adeverințe peste adeverințe, acte care să justifice veniturile încasate lunar etc.). După ce ai pregătit frumușel un dosar de grosimea DEX-ului, va trebui să te înarmezi cu ultimele rezerve de răbdare, întrucât urmează a doua etapă, cea de așteptare... îndelungată: cea în care dosarul intră în analiză, și se fac verificări amănunțite, luându-se fiecare document din aplicația ta, la studiat și validat. Într-un final, primești și decizia! Și chiar dacă aceasta este pozitivă, distracția nu se încheie aici, întrucât urmează semnăturile… multe la număr, căci fiecare hârtie vine în două exemplare. Ești fericit, sărbătorești, dar nici nu intri bine în posesia banilor, că deja pac, apare și prima rată de achitat!

Ei bine, când vine vorba de un credit nebancar, lucrurile se simplifică extrem de mult! De exemplu, la CreditPrime, tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul, să parcurgi cei 4 pași de înregistrare în care vei furniza câteva date personale, și apoi să completezi răspunsul la câteva întrebări suplimentare. La pasul 4 îți alegi metoda dorită pentru încasarea banilor și gata! Dai un singur click final și aștepți! Dar nu până când îți mai apar și două noi riduri de expresie! În doar câteva minute primești decizia de creditare. Concluzia? Acum ai înregistrat cererea, acum ai și primit banii!

Modul de aplicare. Pentru un credit IFN aplici exact când vrei tu, 24/24, 7 zile din 7, fără să depinzi în vreun fel de programul de funcționare al băncii, ca în cazul creditelor clasice. Astfel încât, dacă a apărut o situație neprevăzută în viața ta și ai nevoie urgent de niște bani, poți aplica instant, de oriunde te-ai afla. Și asta pentru că totul se desfășoară 100% online, fără să fie nevoie să te deplasezi până la sediul instituției respective.

Imaginează-ți acum următoarea situație: ești cu iubita la munte, întrucât ați decis să evadați un weekend din peisajul clasic și aglomerat al orașului, și să vă bucurați de o ședință pe cinste de ski. Și totul în jur este așa de frumos, și începe să ningă, iar pârtia este numai bună! În plus, cazarea pe care ați găsit-o este fix pe sufletul vostru, exact așa cum vă place: nici prea departe de pârtie, dar cumva ascunsă de drumul principal, într-un peisaj de poveste, și cu un șemineu ce abia așteaptă să vă întâmpine cu a sa căldură îmbietoare, atunci când reveniți de pe pârtie. Și așa v-ați mai dori să prelungiți mini-sejurul cu încă o zi-două, căci după un an de muncă meritați și voi un pic de răsfăț. Cum rezolvi pe loc problema lipsei de lichidități financiare? Apelezi la un prieten de nădejde, care este acolo pentru tine în orice moment, fără să inventeze pretexte și motive pentru care nu te poate ajuta: aplici pentru un împrumut de la CreditPrime. Simplu, 100% online, elegant! Primești imediat banii de care ai nevoie pentru zilele în plus de cazare!

Istoricul Negativ.

Mai există un motiv solid pentru care uneori este mai indicat să aplici pentru un credit rapid. Să presupunem că în trecut ai apelat la o bancă, pentru un împrumut pe 5 ani, pentru a-ți achiziționa un autovehicul. Din păcate însă, situația de pe piața muncii nefiind stabilă, la un an după, ai rămas fără loc de muncă. A fost nevoie de a trece prin nenumărate interviuri și abia după 3 săptămâni ai reușit să găsești un nou job, care să te mulțumească atât profesional, cât și financiar. Lucrurile s-au rezolvat, mai puțin faptul că în perioada dintre joburi te-ai aflat în imposibilitatea de a plăti rata lunară, întrucât ai alocat ultimele resurse cheltuielilor lunare de bază. Această situație s-a perpetuat pentru o vreme și în următoarea perioadă, datorită acumulării diverselor restanțe financiare. Și uite așa, rămânând în urmă cu plata ratei lunare, ai ajuns să figurezi în Biroul de Credite. Doi ani mai târziu, te decizi că este momentul să îți cumperi o casă, dar tocmai datorită istoricului negativ, îți este imposibil să aplici pentru un credit ipotecar, și asta până când istoricul tău nu devine din nou curat ca lacrima.

Ei bine, nu așa stau lucrurile în cazul în care apelezi la o instituție financiar nebancară. La CreditPrime de exemplu, pot aplica pentru un împrumut inclusiv persoanele care figurează deja în Biroul de Credit.

Ultimul motiv pentru care te încurajăm ca mai degrabă să apelezi la un credit IFN, în cazul în care lună de lună nu îți ajung finanțele, este acela de a te proteja de îndatorare excesivă. De ce? Pentru că atât timp cât primești o sumă mică de bani și datoria ta va fi mică, pe când o sumă mai consistentă va atrage după sine costuri mult mai mari și pe termen lung. Ca să nu mai amintim faptul că, multe persoane nu se pot abține de la impulsul de a cumpăra… orice, iar atunci când dispun de bani mai mulți, sunt tentate să îi risipească, cheltuind irațional. Așa că, mai bine valori mici, împrumutate lunar, decât un credit pe termen lung ce generează costuri greu de acoperit din salariu.

Așadar, acestea sunt câteva dintre motivele pentru care uneori, balanța va înclina mai degrabă în favoarea unor credite rapide, pe termen foarte scurt.

Ne vedem, în scris, data viitoare!

E frumos să sharuiești cu prietenii