Obiceiuri sănătoase ce iți pot aduce stabilitate financiară

Dacă săptămâna trecută vorbeam despre aplicații prin care poți gestiona mai ușor situația financiară și poți vedea unde există cheltuieli inutile, azi ne propunem să abordăm pasul următor, deciziile pe care trebuie să le luăm pentru a avea o situație financiară stabilă și corectă.

Deseori auzim despre obiceiurile financiare sănătoase, despre educație financiară și analiza cheltuielilor, dar rareori ni se spune și ce am putea face pentru a nu mai ajunge la supraîndatorare sau la dezechilibru financiar.

Primul pas l-am făcut deja, avem o imagine asupra cheltuielilor și a veniturilor, am văzut unde putem optimiza și acum suntem pregătiți să dezvoltăm obiceiuri sănătoase.

Evită cumpărăturile emoționale sau “terapia prin shopping”

Stresul cotidian ne pune deseori în situația de a căuta confort în mici cheltuieli pentru noi, acel “eram supărat și mi-am luat ceva pentru sufletul meu”. Acest obicei este sănătos doar dacă nu se repetă săptămânal și dacă nu ne afectează bugetul lunar.

Acest gen de achiziții sunt impulsive și efectul lor tine maxim pentru câteva ore, apoi simțim iar nevoia să ne luăm ceva frumos pentru că merităm.

Îți recomandăm sa ieși la o plimbare în parc, efectul este mai de durată și nu îți afectează nici bugetul lunar.

Economisește măcar 10% din veniturile lunare

Există numeroase persoane care trăiesc de la un salariul la altul și orice problemă apărută îi poate destabiliza financiar. Pentru a avea o stabilitate financiară, este recomandat să ajungi să ai economii care să-ți acopere contravaloarea a 6 luni de cheltuieli.

Pe termen scurt 10% înseamnă puțin, dar pe termen mediu și lung, poate însemna diferența dintre echilibru și dezechilibru financiar.

Folosește aplicațiile mobile pentru evidența cheltuielilor

Uneori nici nu sesizăm unde se duc banii, ieșiri la restaurant, multe mici cheltuieli la magazinul din colț, deplasarea inutilă cu mașina până la magazin, etc, toate acestea le poți vedea dacă ai o evidență clară a cheltuielilor.

Folosind o aplicație mobile personalizată corect pe situația ta financiară te poate ajuta să elimini obiceiurile nesănătoase.

Fă-ți planuri

Încearcă să îți proiectezi planurile pe termen mediu și lung. Există posibilitatea ca planurile tale de “om mare” să necesite o sumă destul de mare și este mai bine să o strângi din timp. Dacă ai o imagine clară asupra planurilor de viitor, poți lua decizii prin care sa îți fie mai simplu să le pui în practică.

Investește în sănătatea și dezvoltarea ta

Auzim des “sănătoși să fim, de restul ne ocupăm” și uneori ni se pare prea superficial omul care o spune, noi avem multe lucruri de rezolvat până să ne ocupăm de sănătate. Greșit!

Obiceiurile sănătoase ne țin sănătoși și apți de muncă, doar așa putem ajunge să punem în practică toate lucrurile către care aspirăm.

Investește în sănătatea ta și în dezvoltarea personală și profesională pentru a rămâne apt să-ți atingi obiectivele personale.

Încearcă să ai mereu o rezervă de bani la care să ai acces rapid

Cel mai corect este să economisești pentru a avea acces la resurse de backup, dar dacă nu ai reușit încă să ai o sumă care să-ți ofere siguranță, poți accesa o linie de credit.

Gestionată corect și responsabil, linia de credit este un produs financiar care are capacitatea de a te susține în situații neașteptate.

Linia de credit de la CreditPrime vine cu acces de până la 10.000 lei și aprobare chiar și pentru persoanele cu un istoric financiar negativ. Accesarea se face exclusiv online și banii ajung în contul tău în mai puțin de 15 minute.

Alege produsul financiar care răspunde cel mai bine situației tale. 

Vrei să afli mai multe detalii despre linia de credit de la CreditPrime? Accesează link-ul, completează datele și un reprezentant te va contacta.

E frumos să sharuiești cu prietenii