De ce unii oameni sunt bogați, iar alții săraci?

Există păreri diferite despre bogăție și sărăcie, cu siguranță sunteți de acord că, dacă nu avem bani, atunci este dificil să trăim în ziua de astăzi. În articolul de mai jos vom încerca să dezvăluim mitul bogăției și al sărăciei și motivele de ce unii oameni sunt bogați, iar alții rămân săraci.

Chiar și în cele mai mari orașe ale planetei, există atât oameni bogați, cât și oameni săraci. Experții precum sociologii, psihologii au studiat acest subiect și au identificat mai multe cauze pentru care unii sunt bogați, iar alții sunt săraci.

Banii nu sunt importanți

Această idee a fost insuflată de strămoși și a fost transmisă din generație în generație. Oamenii s-au oprit din dezvoltare și trăiau din ceea ce câștigau și nu credeau că pot face mai mult. Era mai simplu să îi convingi pe toți că banii aduc răutate, decât să ieși din zona de confort și să încerci să câștigi mai mult. Astfel de complexe sunt transmise și astăzi. Dar dacă vă schimbați gândirea și începeți să vă mișcați în direcția corectă, atunci cu timpul, veți înțelege că puteți câștiga mulți bani, astfel încât să aveți de toate. Desigur, există oameni pentru care banii nu sunt cu adevărat importanți și trăiesc cu această idee toată viața.

Locul de muncă neiubit și lipsa unui scop clar în viață

Încă de pe băncile școlii se dorește a ajuta elevii să își găsească drumul în viață și să descopere ce le-ar plăcea să facă. Cu toate acestea, nu toată lumea reușește să înțeleagă pe deplin ce își dorește și care este ocupația lor preferată. Iar dacă nu există un scop clar în viață, atunci câștigarea banilor este foarte dificilă. Când lucrezi pentru a avea cu ce trăi, sau pentru a nu sta acasă, activitatea dată nu îți aduce plăcere și, cel mai important, finanțele dorite. Atunci când nu faci ce-ți place atât interesul, cât și potențialul personal se pierde. Pentru a realiza ceea ce îți dorești și a merge la locul de muncă ideal, trebuie să îți planifici totul și să ai un scop clar în viață. Când există un scop, persistă dorința de a obține și mai mult, iar în consecință câștigi și bani în plus.

Mentalitatea diferită față de cea a unui bogat

Cei mai bogați oameni din lume au o mentalitate, priorități și obiective diferite în viață. Se gândesc la dezvoltarea personală, citesc mult și încearcă să învețe mai multe. ​​În timp ce oamenii săraci sunt pasivi și se plâng de sărăcia lor. Muncesc respectând doar orarul stabilit, nu lucrează peste program și nu fac mai mult decât ceea ce este stipulat în contractul de muncă. Bogații, dimpotrivă, lucrează chiar și în weekend, aplică diferite strategii pentru a-și atinge obiectivele.

O altă concepție greșită pe care săracii o au adesea este că ei cred că nu sunt demni de a fi bogați. Nimeni nu are dreptul să decidă dacă cineva poate fi bogat sau sărac. Alegerea îi aparține fiecăruia. Critica din partea celor dragi, aprecierea de sine scăzută, comunicarea cu oamenii cu o gândire negativă - acest lucru duce și la faptul că o persoană se autosugestionează că nu este demnă să fie bogată. Dar, indiferent de clasa socială sau de naționalitate, fiecare are dreptul să trăiască bine.

Concentrați-vă pe a câștiga mai mult, nu de a economisi

În multe dintre articolele noastre, am scris despre cum să economisim bani corect și de ce avem nevoie de economii în general. Dar nu trebuie să vă concentrați asupra acestui lucru, dimpotrivă, este necesar să vă concentrați asupra câștigului și, în același timp, să și economisiți. 
Oamenii de succes se gândesc permanent la cum să câștige mai mult, iar săracii, dimpotrivă, cum să economisească pentru a avea suficienți bani. Mereu v-am sfătuit că trebuie să țineți evidența bugetului lunar și să urmăriți acolo veniturile și cheltuielile. Dacă faceți acest lucru, atunci fiți siguri că ați făcut deja un pas spre a deveni o persoană educată financiar.

Dar, pentru a câștiga mai mult, trebuie să faceți și investiții, în propria persoană sau în diferite proiecte. Iar acest lucru necesită bani. Acesta este momentul când apare teama că investiția dată ar putea să nu aducă rezultate și mulți opresc toate planurile. Decid că este mai bine să economisească banii, decât să-i investească. Însă cei mai bogați oameni gândesc altfel și nu le este frică să piardă bani, pentru că sunt siguri că mereu vor fi capabili de a câștiga alții, chiar și dacă uneori vor pierde. În plus, bugetul lor este întotdeauna planificat și, dacă își asumă riscuri, sunt ferm convinși că vor reuși.

E frumos să sharuiești cu prietenii