BANKINGUL pentru începători
Pentru a facilita înțelegerea textelor ce includ termeni specifici de banking, am pornit un dicționar de termeni la care vom face update periodic, acest lucru va facilita înțelegerea sfaturilor primite și te vor ajuta să iei decizii informate.
Vorbim despre educația financiară zilnic, numeroase instituții financiar – bancare și platforme de elarning oferă cursuri și sfaturi despre cum să ai o educație financiară corectă, important este sa vezi care sunt lucrurile care se potrivesc cel mai bine profilului tău financiar și să încerci să înțelegi termenii folosiți în această industrie. Sunt numeroase cazuri în care oamenii semnează contracte de creditare fără să știe exact ce au semnat, fără să cunoască costurile reale ale acestuia și fără să înțeleagă în totalitate care este răspunderea lor.
Pentru a facilita înțelegerea textelor ce includ termeni specifici de banking, am pornit un dicționar de termeni la care vom face update periodic, acest lucru va facilita înțelegerea sfaturilor primite și te vor ajuta să iei decizii informate. Educația financiară se începe de la vârste fragede și este important să îi poți explica celui mic, pe înțelesul lui, ce înseamnă credit, investiții sau economie.
Una dintre cele mai ample campanii de educație financiară a fost a celor de la Asociaţia Română a Băncilor care au realizat o serie de video clipuri în colaborare cu Televiziunea Română. Clipurile sunt disponibile pe pagina asociației (www.educațiefinanciară.info) și explică concepte precum riscurile unui credit, Dobânda Anuală Efectivă, diferența dintre creditele cu dobândă fixă și variabilă. Influența schimbului valutar, care sunt comisioanele bancare și în ce situații se aplică, medierea, modalități de plată, economisirea, gestionarea corectă a bugetelor și multe alte teme legate de numeroase momente din viața noastră.
Este important să ne familiarizăm cu toate aceste noțiuni pentru că majoritatea accesăm credite și este bine să putem înțelege care sunt costurile reale ale acestuia sau avem un exces de bani și ne dorim să îi folosim pentru a ajunge să avem venituri pasive care să ne asigure un trai mai bun mai târziu sau măcar siguranță financiară în cazul unor cheltuieli neprevăzute.
Săptămânal abordăm teme diferite și te invităm să urmărești blog-ul nostru pentru a afla mai multe noutăți și informații precum: Dicționar financiar – termeni generali; Cum să gestionezi corect excesul de buget; Sfaturi pentru o educație financiară corectă; tipuri de carduri și utilizarea lor; planuri de economisire pentru studii; inflația pe întelesul tuturor; detalii despre cum să folosești corect o linie de credit; etc.