5 caracteristici ale Liniei de Credit

Sunt atâtea tipuri de credite pe piață încât uneori poate deveni ușor confuzant sau dificil de ales ceea ce ți se potrivește mai bine. Suntem aici să facem puțină lumină în ceea ce privește creditele, iar astăzi ne vom concentra pe linia de credit, produsul nostru pe care ți-l recomandăm și ție.

Dar înainte de a lua o decizie, cel mai bine este să începi cu pasul de informare. Nu-i așa? Hai să vedem: care ar fi cele 5 principale caracteristici ale liniei noastre de Credit?

1. Ce este de fapt linia de credit?

Ei bine, nimic altceva decât un credit de consum pentru nevoi personale, de tip revolving. Dacă revolving îți sună complicat și foarte în engleză :), îți explicăm și acest termen. Se referă la faptul că, dacă azi ai rambursat o anumită sumă de bani, ei devin din nou disponibili pentru tine imediat, și pot fi retrași din nou.

2. La ce să o folosești?

Pentru că suntem adepții creditării responsabile, îți recomandăm să utilizezi linia noastră de credit doar pentru acele nevoi urgente, nicidecum pentru diverse cumpărături din impuls. Da, este ok pentru o intervenție stomatologică neașteptată, sau pentru o reparație auto ce nu poate suferi amânare. Sau poate în cazul în care fix acum, înainte de salariu ți s-a stricat frigiderul. Nu poți sta fără acest electrocasnic așa că a retrage bani de pe linia de credit pentru achiziționarea unuia nou este un pas inteligent. Dar nu te gândi să folosești din bani dacă ai văzut pe net o nouă colecție de haine și ți-ai dat seama că îți lipsește din garderobă un tricou fix în acea nuanță de verde superb de pe site. Sau dacă un renumit producător de telefoane tocmai a scos pe piață un nou model. Sunt achiziții ce mai pot aștepta! Regula e simplă: dacă nu e urgență, nu retrage banii din cont!

3. Este un credit în rate?

Nu, acest produs nu este un credit în rate. Dar plățile se fac întocmai ca la un credit în rate, adică o dată pe lună, la o anumită scadență. Această dată este aceeași lună de lună. Dar, spre deosebire de un credit în rate la care plătești la scadență o anumită sumă prestabilită, pe baza scadențarului furnizat de compania financiară ce ți l-a emis, la o linie de credit ai mult mai multă flexibilitate la plată. De exemplu, la CreditPrime ai două opțiuni: fie plătești doar suma minimă de plată (calculată ca și procent din suma împrumutată, la care se adaugă dobânda zilnică acumulată între cele două scadențe), fie orice sumă mai mare decât acest minim de plată. Poți, de exemplu, să achiți chiar întreaga sumă. Această flexibilitate îți oferă însă mai multă relaxare la data scadentă. Alegi chiar tu exact ce sumă vrei să achiți, în funcție de situația ta financiară. După cum bine știi, aceasta fluctuează, căci pot fi luni în care ai mai multe cheltuieli sau altele în care acestea sunt mai lejere.

4. E complicat de obținut?

Nicidecum. Chiar dacă acest produs face parte din categoria celor de tip credit de consum pentru nevoi personale, nu ai deloc bătăi de cap cu obținerea lui. Nu este nici pe departe ca la bancă, unde funcționarul care se ocupă de dosarul tău îți cere documente peste documente. Aici este super ușor și rapid. Căci nu ai nevoie decât de o copie a cărții de identitate și o dovadă de venit. Dacă vrei, nici nu apelezi la angajator, căci nu îți trebuie adeverință de venit. Un simplu extras bancar din care să reiasă veniturile pe care le încasezi lunar este de ajuns. Iar aprobarea? Pe loc! Da, ai citit bine. Aprobarea liniei de credit se face pe loc, imediat după ce ai depus cererea. Dacă mai adăugăm și faptul că pentru solicitarea acestui credit nici nu trebuie să pleci de acasă sau să vii la sediul nostru, credem că te-am convins deja. Totul este 100% online, prin simpla accesare a acestui link Deschizi formularul și completezi datele în maxim 5 minute. Iar noi de ocupăm de a-ți da un răspuns imediat.

5. Ce sume pot obține și cât de des pot retrage bani?

Momentan, linia noastră de credit este în valoare de până la 15,000 lei. Dar… dacă ne urmărești în continuare vei avea parte de surprize. Iar bani poți retrage oricând și oricât din suma disponibilă în cont. Nu există un număr limitat de retrageri pe lună. Atât timp cât ai bani în cont, sunt ca și ai tăi, și faci exact ce vrei cu ei. Iar partea și mai avantajoasă pentru tine este aceea că dobândă nu plătești decât pentru sumele retrase. Astfel, dacă într-o lună, să spunem, nu ai nevoie deloc de bani și limita ta este reîntregită, ei bine, pentru luna aceea, dobânda ta este zero. Dacă ai retras 300 de lei în altă lună, doar la acea sumă îți vom și aplica dobândă.

Cam acestea ar fi cele 5 principale lucruri ce ne caracterizează linia de credit. Credem noi că era timpul să venim cu aceste explicații astfel încât să ne cunoști mai bine produsul. Și evident, cum ne dorim mereu, să iei doar decizii informate.

Ne vedem și data viitoare? Tot aici și tot în scris? Suntem 100% online. Dacă ești activ pe rețelele sociale, ne poți urmări și acolo. Facebook sau Instagram, suntem prezenți și acolo!

E frumos să sharuiești cu prietenii