5 destinații din Europa perfecte pentru iubitorii de mare și soare

În Europa se găsesc câteva dintre cele mai frumoase și îndrăgite mări din lume, cum ar fi Marea Mediterană, Marea Adriatică și Marea Egee. În plus, mozaicul cultural și artistic al Bătrânului Continent se combină perfect cu peisajele însorite. Astfel, iubitorii de mare și soare se pot bucura de plajă și sporturi nautice dimineața, pot vizita niște obiective turistice după masă, se pot duce la cumpărături înainte de apusul soarelui și apoi pot petrece până târziu în noapte. În plus, nu ai nevoie de o avere pentru a te răsfăța cu o astfel de vacanță, fiindu-ți suficiente propriile economii sau un credit nebancar online. În continuare, vom vorbi despre 5 destinații din Europa, perfecte pentru plajă.

1. Saint-Malo, Franța

Saint-Malo este un oraș cochet din Bretania, Franța, al cărui farmec este reprezentat de catedrala Saint-Vincent (construită între secolele 12 și 17), cetatea cu patru turnuri și străzile pietruite, medievale din centrul vechi înconjurate de plaje aurii ce oferă acces către numeroase insulițe. Cea mai cunoscută plajă de aici este Plage du Sillon, care se întinde pe aproximativ 3 km de-a lungul Canalului Mânecii.

2. Algarve, Portugalia

Soarele Iberiei strălucește pe coasta de sud a Portugaliei aproximativ 300 de zile pe an, iar în sezonul cald ploaia este un fenomen rar întâlnit. De aceea, Algarve este una dintre cele mai populare destinații de plajă din Europa. Este, de asemenea, un loc splendid și destul de accesibil. Așadar, nu e deloc greu să strângi bani pentru o vacanță de neuitat. Sunt o multitudine de hoteluri, pensiuni, apartamente și case de închiriat în orașele și satele de aici. Regiunea are peste 150 de plaje, cele mai populare fiind fotogenica Praia da Marinha, cu arhicunoscutele sale stânci calcaroase, Praia da Falésia și Praia da Camilo.

3. Mallorca, Spania

Această frumoasă oază mediteraneană este cea mai mare dintre Insulele Baleare, un arhipelag situat pe coasta de est a Spaniei. Turiștii vin în Mallorca pentru a se bucura de soarele prietenos și de aerul curat. Vei fi, cu siguranță, fascinat și de culoarea azur a apei, de nisipul fin, dar și de satele primitoare de pe dealuri, numeroșii măslini și viile umbroase.

4. Hvar, Croația

Pe lângă plajă, înot și diferite sporturi nautice, turiștii acestui loc de pe coasta Croației, situat în apropiere de Split, pot vizita și o cetate din secolul 12, o catedrală spectaculoasă sau pot face o degustare de vin, ori admira lavanda, prezentă din abundență în sezonul cald. Plajele din Hvar (cum ar fi Dubovica, Zavala și Ivan Dolac) sunt cunoscute pentru frumusețea lor - multe dintre ele fiind înconjurate de stânci și păduri de conifere.

5. Mykonos, Grecia

Puține alte locuri din această lume au farmecul insulei Mykonos. Însorita insulă grecească găzduiește niște plaje superbe ce vor arăta fabulos în pozele de pe rețelele sociale. Mai mult, aici vei putea admira și arhitectura cicladică (clădiri de un alb imaculat, cu obloane viu colorate și decorate cu ghivece de flori), mori de vânt care datează din secolul 16, dar și cluburi faimoase. Nu rata plajele Ornos Bay (pentru peisaje excelente și locuri ideale pentru windsurfing), Psarou (preferata celebrităților) și Super Paradise (pentru atmosfera sa unică).

Prin urmare, Bătrânul Continent este foarte ofertant atunci când vine vorba de plaje întinse, ape limpezi și peisaje de poveste. Aceste destinații sunt doar câteva dintre cele ce te vor convinge să-ți faci bagajul și să le explorezi.

Acestea fiind scrise, ne vedem tot în scris, data viitoare! Ne poți citi de oriunde. Suntem 100% online. Și încă ceva, ne găsești oricând și pe Facebook!

E frumos să sharuiești cu prietenii