Ține în frâu bugetul dedicat produselor cosmetice
*7788
te sunăm noi
*7788
te sunăm noi

5 reguli pentru a ține în frâu bugetul dedicat produselor cosmetice

5 reguli de bază pentru a deveni maestru în arta gestionării bugetului dedicat înfrumusețării.

Produse de machiaj, loțiuni fel și chip, parfumuri care mai de care mai îmbietoare, toate acestea nu sunt altceva decât elemente ce definesc în linii clare orice concept de paradis din mintea fiecărei femei. Și mai nou, inclusiv bărbații devin tot mai pasionați de produsele de îngrijire, tocmai pentru că industria a devenit din ce în ce mai ofertantă și pentru ei. Ei bine, în dorința de a trăi într-un rai al răsfățului olfactiv și tactil, cu produse ce îți catifelează pielea, este o adevărată provocare să faci față tentațiilor. Îți venim însă în ajutor cu 5 reguli de bază, pe care să le adopți și tu, astfel încât să devii maestru în arta gestionării bugetului dedicat înfrumusețării.

Hai să le vedem pe rând!

1. Selecție riguroasă.

La CreditPrime ne place ca de fiecare dată să abordăm lucrurile organizat. Cum poți să reduci cheltuielile cu produsele de îngrijire dacă nu începi cu o inventariere temeinică a acestora, pentru a vedea care este exact punctul de plecare. Rezervă-ți 2h într-o zi de duminică, special pentru această operațiune. Aceea de a tria tot ce se află prin sertarele tale din baie, din noptieră, de pe etajeră sau cine știe în ce alte locuri secrete ai decis să ții aceste produse, pentru a evita conflictele în familie. Glumim, deși sigur, măcar o dată în viață ai fost admonestată că iar ți-ai luat 300 de creme și cremuțe. Așa că, pune-te pe treabă și ia rând pe rând fiecare produs cosmetic deținut. Posibil ca unora să le fi pierdut deja numărul. Recomandarea noastră este să le triezi după criterii simple, ca de exemplu: cosmeticele tale, ale lui și ale copilului, produse de față sau de corp, produse de machiaj, parfumuri etc. Și nu uita să verifici un lucru extrem de important: dacă mai sunt sau nu în perioada de valabilitate. Doar nu vrei să faci vreo reacție adversă pe piele, de la vreun produs expirat. Aruncă ce nu îți mai trebuie și apoi treci la pasul următor.

2. Renunță la dubluri!

Oricât de tentant ar putea fi, încearcă să te abții de la a mai cumpăra un produs similar cu ceea ce deții deja, până în momentul în care nu îl termini pe cel pe care îl ai. Da, e interesant să ai un ruj roșu în 2 nuanțe de exemplu, dar nu exagera achiziționând toată gama de tonuri existente în paletarul fiecărui brand de produse de machiaj. Încearcă să aplici același principiu atunci când vine vorba de orice alt produs din gama de cosmetice sau produse de îngrijire. Motivul? Pe lângă economia de bani pe care o vei face, te asiguri și că vei folosi produsele în perioada lor de valabilitate.

3. Fii puternic(ă) în fața ofertelor!

Reduceri și oferte vor exista întotdeauna. Comercianții au devenit atât de dibaci în exploatarea oricărui eveniment, astfel încât suntem tare aproape de punctul în care orice zi din an va trebui celebrată printr-un Black Friday. Și dintr-o zi vom ajunge nu doar la Black Month, cât la Black Year, cu reduceri colosale în fiecare moment de peste an, sau cel puțin în scris, doar pe eticheta produsului. Nu e greu pentru niciun magazin, mai ales dacă vorbim de cele online, să afișeze un procent de 10 până la 40% reducere. În schimb, dacă vei lua întotdeauna decizii de cumpărare bazate pe impuls, nu ajungi nicăieri! Super ofertă la toate produsele cosmetice marca X, deci hai să iau și eu, căci fix șamponul ăsta care face părul mătăsos și stimulează creșterea de în 2 săptămâni sigur voi arata precum Rapunzel, eu nu îl am! Așa nu! Și știi de ce? Pentru că sigur nu te vei putea spăla decât cu un singur model de șampon odată.

4. Nu cădea în plasa costurilor mici!

Multe dintre noi suntem tentate să achiziționăm un produs cosmetic pentru că nu costă decât 5 lei, sau poate 10. Nu faci deci gaură în buget! Oare? Depinde cum privești situația. Căci acel balsam de buze de 7 lei luat astăzi, la care adaugi și nu știu ce fard de pleoape de ‘numai’ 12 lei luat de fapt acum 2 zile și să nu uităm de gelul de duș cu aromă de… adiere de vânt și spuma mării pe care trebuie neapărat să ți-l iei, și-așa nu costă decât 8.99 lei, se adună. Încearcă să privești lucrurile dintr-o perspectivă mai amplă. Și anume să calculezi la ce sumă ajungi cu astfel de cheltuieli ‘mărunte’ cu diverse produse de înfrumusețare, pe parcursul unei luni. Înmulțește apoi totul cu 12 luni și sigur vei obține o sumă frumușică. Ce zici? Te ține să testezi preț de 30 zile cam cât înseamnă de fapt aceste mici costuri?

5. Testează și apoi caută reducerile!

Dacă îți dorești un produs scump, așteaptă până când îl găsești la reducere. În cazul în care visezi de multă vreme la super crema de fața cu SPF 30 de la super brandul de lux X, trage puțin aer în piept înainte de a ‘investi’ o sumă nu foarte ‘prietenoasă’ în achiziționarea acesteia. Este posibil ca pasiunea ta maximă să pornească de la reclamele pe care le-ai văzut pe toate canalele TV, ce menționau beneficiile pe care această loțiune le va aduce tenului, în doar câteva săptămâni. Sau poate prietena ta cea mai bună a achiziționat acest produs luna trecută și de atunci îl tot laudă, spunând cât de minunat este și cum tenul ei radiază după numai 5 folosiri. Este posibil ca toate acestea să fie adevărate, dar dacă vorbim despre un produs scump pe care nu ți-l permiți cu prea multă lejeritate, îți recomandăm să te asiguri din start că ți se și potrivește. Tenului tău, vârstei tale. Verifică că acesta ar putea fi ok pentru tine din toate punctele de vedere. Cum poți face asta? Solicitând în magazinele de profil o mostră. Astfel, vei avea ocazia să testezi produsul respectiv pe pielea ta, la propriu. Dacă decizia finală a fost luată și sigur o vei cumpăra, încearcă să aștepți fie o reducere, fie să te implici puțin în căutarea celui mai mic preț. Ușor și simplu, dacă faci puțin research online.

Cam acestea sunt cele 5 reguli principale pe care voiam să le împărtășim cu tine. Sperăm că îți vor fi de ajutor pentru a face o ‘detoxifiere’ financiară a sumelor alocate produselor cosmetice.

Și nu uita: pentru urgențe, există CreditPrime! Împrumuturi până la salariu

Ne vedem în scris, data viitoare!
Până atunci ne gasesti si pe Facebook!