7 secrete pentru a reduce cheltuielile din weekend
*7788
te sunăm noi
*7788
te sunăm noi

7 secrete pentru a reduce cheltuielile din weekend

8 mai
2018

De când a venit vremea frumoasă iar soarele de pe cer parcă ne îndeamnă să ieșim din casă, cu greu ne mai putem stăpâni să rămânem între cei patru pereți ai locuinței, iar asta mai ales în zilele de weekend. Cum să reușești să te distrezi, dar în același timp să și reduci din cheltuieli? Ți-am pregătit ca de obicei câteva scurte recomandări. Sunt șapte la număr și te invităm să le descoperi pe cele care ți se potrivesc, parcurgând rândurile de mai jos. Pregătit? Haide să vedem împreună cum să ai un super weekend fără prea mari presiuni asupra bugetului.

1. Masa în oraș, dar încadrându-te în buget

Ieșirile la restaurant alături de prieteni sau familie reprezintă de cele mai multe ori răsfățul tipic, specific zilelor de weekend. Există însă o modalitate mult mai acceptabilă financiar prin care să împaci și dorința de a te vedea cu cei dragi, cât și desfătarea culinară, undeva la o terasă. Stabiliți cine este master chef-ul grupului și rugați-l să pregătească ceva delicios de mâncare. Nu rămâne decât să puneți totul în caserole, să luați cu voi câteva băuturi răcoritoare ce s-au odihnit ore bune la rece, în frigider, și să ieșiți la un picnic. Fie că este în parcul de lângă casă sau poate la doar câțiva km de oraș, cu siguranță va fi o masă ce vă va prii.

2. Cinema la tine acasă

Ți-e dor să vezi un film bun, dar parcă nu ai mai vrea să cheltuiești bani în oraș? Nimic mai simplu. Înainte să te apuci să vizitezi site-ul unui cinematograf online, în căutare de bilete, ce-ar fi să iei în calcul o altă variantă? Cinema chiar la tine acasă! Cheamă 2-3 prieteni, întinde canapeaua confortabilă din sufragerie, pregătește repede niște popcorn și start! Filmul poate să înceapă. Avantajele? Economie de bani, puteți schimba păreri în timpul vizionării fără să îi deranjați pe cei din jur și bonus, în cazul în care filmul nu este pe gustul vostru, să alegeți o altă producție.

3. Apelează la mijloacele de transport în comun

Unul dintre costurile ce nu este deloc de neglijat atunci când vine vorba de ieșirile de sâmbătă sau duminică, îl reprezintă costul transportului. Dacă ieși cu mașina, pe lângă cheltuielile efective cu benzina, trebuie să adaugi și costul parcării, mai ales dacă locuiești într-un oraș mare. Dacă decizi să iei un taxi sau poate să apelezi la servicii precum Uber, din nou nu vei avea de-a face cu sume prea prietenoase. Și asta mai ales dacă vorbim de locații aflate la distanță mare de casă. Cum să ieși din această situație? Cel mai simplu este să alegi opțiunea cea mai la îndemână: transportul public. Este ieftin, îți asigură acoperire bună, și mai mult decât atât, nu este nici extraordinar de aglomerat în timpul zilelor de weekend, când majoritatea dintre noi aleg să se deplaseze cu mașina personală.

4. Consumă băuturi nealcoolice

Ai ieșit în oraș cu prietenii dar parcă ți-e puțin teamă de cum va arăta bilanțul acestei seri atunci când, mâine dimineață, vei trage linie și vei număra bancnotele rămase în portofel? Nu trebuie să te îngrijorezi întrucât avem și pentru asta o soluție. Alege să consumi băuturi fără alcool. Nu numai că sunt mai avantajoase din punct de vedere al prețului, dar în același timp nici nu vei mai fi tentat să comanzi atât de mult. Știi bine că berile curg una după alta, mai ales când ieși cu băieții. Dacă alegi apă minerală, cam câte pahare crezi că vei putea bea într-o seară? Și dacă nu vrei să te dai de gol în fața celorlalți din gașcă, folosește pretextul că iei antibiotice. Funcționează întotdeauna și te ajută să scapi de întrebări incomode!

5. Evenimente gratuite

Chef de concert sau teatru? Sau poate de o vizită la muzeu? Nimic mai simplu. Fă rapid o căutare pe internet și descoperă ce evenimente gratuite au loc în orașul tău. Nu trebuie neapărat să fie o zi importantă din an precum cele libere legal, în care Primăriile sau diverse alte Instituții se întrec în pregătirea de evenimente în aer liber. Poți să te bucuri de acestea și în oricare altă zi de weekend. Important este să știi exact cum să afli de ele.

Surse? De la varianta online a ziarului local, până la rețelele de socializare. Alătură-te grupurilor dedicate, urmărește paginile celor mai importante obiective culturale din orașul tău și astfel vei fi mereu la curent cu ultimele noutăți. Evident și cu evenimentele gratuite pe care acestea le organizează. În plus, una dintre practicile frecvente prin care aceste instituții își promovează activitățile este organizarea de concursuri. Dacă te simți norocos, te poți înscrie și tu în competiție. Nu se știe când obții o invitație gratuită!

6. Casă, dulce casă

Știi cum spune vorba aceea că ‘Nicăieri nu-i mai bine ca acasă’? Da, ești de acord cu ea în orice altă situație, dar cel mai probabil nu și atunci când trebuie să îți petreci de exemplu sâmbăta acasă. Îți lansăm o provocare: aceea de a găsi activități interesante pe care să le poți face chiar în spațiul propriei locuințe. Ce zici? O accepți? Venim și cu recomandări privind modul în care îți poți petrece timpul: de exemplu, poți citi o carte, poți urmări serialul preferat, poți face puțină mișcare, lucru ce îți va ridica și nivelul de serotonină. Sau poate poți dedica o zi din weekend organizării lucrurilor prin diverse sertare sau dulapuri: îți poți tria hainele groase întrucât tot le-a trecut sezonul, sau îți poți aranja încălțămintea. Da, într-adevăr nu este cea mai fun activitate pe care o poți face în zilele libere, dar sigur vei zâmbi satisfăcut la sfârșit, când vei vedea ce bine arată încălțările tale, frumos aliniate în pantofar.

7. Lasă cardul acasă

Ei bine, în cazul în care nu poți intra la o cură de dezintoxicare drastică, atunci când vine vorba de ieșitul din weekend, poți apela la un simplu truc. Și anume acela de a-ți lăsa cardul acasă și a alege să iei la tine doar bani cash. Cu ocazia aceasta poți stabili exact care este suma maximă pe care vrei să o aloci și să iei fix acei bani la tine, în numerar.

În plus, sunt persoane care atunci când achita doar cu cardul, parcă nu conștientizează la fel de bine cum banii li se scurg printre degete. Folosind cash vei avea o evidență mult mai bună a resurselor de care dispui și te asiguri că nu depășești bugetul prestabilit.

Dacă încă te confrunți cu ușoare constrângeri financiare, de ce să nu apelezi chiar acum la un împrumut până la salariu? La CreditPrime totul se desfășoară 100% online. În doar câteva minute poți beneficia de un credit rapid. Trebuie doar să aplici! Te așteptăm!

Ai întrebări? Scrie-ne sau sună-ne la: *7788