Cum alegi cadoul pentru botez?

Unul dintre cele mai fericite evenimente din viața oricărui cuplu, ce cu siguranță îl depășește ca și valoare sentimentală chiar și pe marele clasic - nunta, este de departe momentul nașterii copilului. Și cum un astfel de eveniment trebuie împărtășit nu doar cu rudele și prietenii apropiați, cât și cu persoane precum unchiul din Ardeal, sau verișoara din Irlanda, ce altă ocazie mai bună decât botezul ar exista, pentru ca întreaga familie să se reunească, sărbătorindu-l pe noul membru.

Ziua în care prichindelul își primește oficial binecuvântarea sfântă la biserică, este un mare prilej de bucurie pentru fiecare invitat în parte. Dar, uneori, reprezintă și o mică provocare, căci negreșit, în mintea tuturor apare întrebarea: “Ce cadou să îi ducem micuțului?”

Dacă te afli în situația în care tocmai ai fost onorat cu o invitație la botez, și încă nu prea știi care este cel mai potrivit cadou, te invităm să citești în rândurile de mai jos câteva sugestii și recomandări din partea CreditPrime.

1. Calitate înainte de toate

Întrucât vorbim despre ființele acestea drăgălașe ce abia fac cunoștință cu această lume, calitatea trebuie să primeze! Aici chiar nu trebuie să faci rabat! Orice ai alege să oferi în dar noului născut, încearcă să cauți un produs care să respecte anumite standarde calitative, și asta indiferent că vorbim, de exemplu, de produse vestimentare sau de orice alt obiect ce îi va rămâne celui mic ca amintire, peste ani. În cazul în care, chiar în apropierea evenimentului, întâmpini mici dificultăți financiare, nu este nicio problemă! Îți suntem alături! Creditul nostru online cu dobândă zero, îți stă la dispoziție 24/7.

2. Relația pe care o ai cu părinții copilului

Și aici nu vorbim despre cât de bine te înțelegi cu ei. E clar că sunteți în relații bune, căci altfel nu s-ar mai pune problema participării tale la eveniment. Contează însă cât de apropiați sunteți. Este normal ca suma să fie mai mare dacă vorbim despre micuțul surorii tale, deci scumpul tău nepoțel, sau poate de fețita prietenei tale cele mai bune. Dar dacă vecinul de la 4 te invită și pe tine la botez doar pentru că v-ați întâlnit întâmplător în fața blocului și ai aflat că peste 2 weekenduri o creștinează pe cea mică, asta nu trebuie să reprezinte o prea mare presiune financiară pentru tine. O mică atenție este suficientă, mai ales dacă urmează să participi doar la slujba de la biserică și nu la petrecerea de după, de la restaurant.

3. Locația în care se va desfășura petrecerea

Pot fi situații în care părinții decid să țină un eveniment restrâns, la care chiar să invite doar persoanele apropiate. Sau poate vorbim de o petrecere mare, care va dura de după-amiază până în toiul nopții, întocmai ca la nuntă. Căci da, sunt cazuri! Putem vorbi de masa care are loc într-un restaurant de elită, sau din contră, chiar acasă la părinții celui mic, mai ales dacă locuiesc într-o vilă cu o curte suficient de generoasă. Despre un eveniment în capitală, comparativ cu unul desfășurat într-un local dintr-un mic orășel de provincie. Toți acești factori influențează nu numai tipul de cadou pe care îl vei oferi, cât și valoarea acestuia. Și bineînțeles contează de asemenea dacă mergi singur la petrecere sau însoțit de partener.

4. Practic sau de suflet

Imediat după ce stabilești bugetul pe care vrei să îl aloci, este bine să te decizi ce fel de cadou ai dori să oferi. Poți fi o fire mai pragmatică și deci, poți alege din categorii clasice, precum ‘consumabilele’ ce apar în viața oricărui nou-născut. Aici lista este extrem de generoasă: de la hăinuțe, jucării, biberoane sau paturici, până la saltele de joacă, cărucioare sau scoici auto, pătuțuri și leagăne. Dacă însă dorești să oferi un dar mai de suflet, care să îi rămână celui mic și peste ani, ai ca și variante: obiecte personalizate, bijuterii, precum brățări gravate cu numele lui sau pandantive. Și de ce nu, un bănuț din aur, pe care să îl poată folosi peste ani și ani, căci sigur nu se va devaloriza!

5. Consultă-te cu părinții

Ultima și cea mai importantă recomandare pe care ți-o facem este aceea de a trece peste ideea de ‘să fie surpriză’, căci nu prea este cazul. Nu e ca și când cel mic va aprecia chiar el cadoul, la cele nici câteva luni pe care le are. De aceea, este de preferat să discuți direct cu părinții copilului și să afli exact de ce anume ar avea nevoie. Pot fi situații în care să prefere să le dăruiești hăinuțe, sau altele în care deja au primit tot felul de body-uri de la diverși cunoscuți și mai potrivit în cazul lor ar fi un landou pe care l-au văzut în magazin, dar pe care încă nu au apucat să îl achiziționeze. Te asiguri că ceea ce vei oferi este un lucru util, eviți astfel crearea de dubluri peste dubluri. Cam câte rochițe roz poate purta o fetiță de câteva luni? Dacă totuși ai o reținere în abordarea acestui subiect cu proaspeții părinți, vei avea întotdeauna la îndemână salvarea perfectă: un card cadou, valabil în magazinele de specialitate. Astfel, cei 2 vor avea libertate totală în alegerea articolelor de care mai au nevoie.

Cam acestea au fost recomandările noastre. Citește-le și sigur va fi floare la ureche să găsești cel mai potrivit cadou pentru botez.

Acestea fiind scrise, ne vedem tot în scris, data viitoare!

Până atunci ne găsești și pe Facebook!

E frumos să sharuiești cu prietenii