Cum folosești corect o linie de credit?

Linia de credit este un produs financiar scump, dar care îți permite să ai control asupra dobânzilor pe care le plătești și asupra sumelor pe care le accesezi.

Ce este o linie de credit ?

Linia de credit este rezerva ta de bani pe care o accesezi doar în caz de probleme neașteptate, este corect să folosești banii pentru a merge la doctor, pentru a repara mașina, pentru a profita de o ofertă la un produs de care ai nevoie urgentă, dar nu este recomandat să o folosești pentru a face investiții.

Sunt numeroase persoane care tratează linia de credit ca un venit contestant și uită că banii consumați sunt generatori de dobânzi, asta înseamnă un cost lunar suplimentar față de cele pe care le ai în mod curent.

Cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem cont când accesăm o linie de credit sunt:

  • Retrage bani doar pentru situațiile urgente și nu face un obicei din a utiliza linia de credit pentru mici mofturi și plăceri care depășesc cu mult bugetul tău;
  • Respectă termenele de plată și rambursează cât mai repede banii retrași;
  • Încearca să îți analizezi comportamentul financiar pentru a optimiza costurile și pentru a nu începe să trăiești doar pe credit;
  • Profită de programele de loialitate pentru diminuarea ratei dobanzii;
  • Caută cel mai profitabil produs financiar și care răspunde cel mai bine nevoilor tale.

Cum poți aplica pentru o linie de credit?

Poți obține ușor mai multă flexibilitate financiară, procesul de accesare a unei linii de credit este ușor, transparent și 100% online. 

La CreditPrime procesul este foarte simplu, rapid și transparent:

  • Accesează link-ul și apasă pe butonul “Aplică acum”;
  • Completează pașii pentru crearea contului și confirmă contul prin introducerea codului pe care îl primești prin sms;
  • Continuă cu datele fiscale personale și trimite cererea pentru analiză. Aprobarea se face aproape instant și poți avea banii în mai puțin de 15 minute.

La retragere poți alege să îți fie transferați pe orice card Visa sau Mastercard sau poți opta pentru a ridica cash în sucursalele BCR.

E frumos să sharuiești cu prietenii