Sărbătorile și gestionarea corectă a donațiilor

Ne propunem ca prin acest articol să vă oferim un mic ghid despre cum să faci o donație corectă, în ritmul și în stilul tău.

Lumea din jur se schimbă și cu ea ne schimbăm și noi modul în care empatizăm cu cei mai puțin norocoși ca noi. Sărbătorile aprind în noi bunătatea și dorința de a ajuta. Uneori spunem cu entuziasm că anul acesta vom face o faptă bună și vom ajuta, dar apoi renunțăm rapid pentru că nu știm de unde să începem, ce să oferim, cui sau spunem pur și simplu că ajutorul nostru este mult prea mic pentru a conta.

Ne propunem ca prin acest articol să vă oferim un mic ghid despre cum să faci o donație corectă, în ritmul și în stilul tău.

1. Niciun gest nu este prea mic pentru a nu conta.

Chiar dacă ți se pare că ce oferi tu este prea puțin, vrem să îți spunem că acel puțin este mult pentru cineva care nu are nimic. Puțin de la fiecare poate ajuta o familie să aibă ce pune pe masă pentru încă o zi.

2. Ce produse poți dona?

De cele mai multe ori ne gândim că trebuie să cumpărăm doar branduri și produse de calitate superioară, dar îți putem garanta că brandurile autohtone, fără un renume internațional, sunt la fel de bune și vor aduce bucurie pe chipul celor care le vor primi.Încearcă să nu cumperi produse perisabile, alege produsele de bază și după ce ai acoperit aceste nevoi, mergi către lucrurile / produsele care aduc mici plăceri pentru fiecare.

3. Donează în orice perioada a anului.

De sărbători toată lumea își amintește de cei cu nevoi și toată lumea donează pentru că atunci au timp să respire și să vadă dincolo de stresul zilnic. Să donezi este un gest frumos pe care merită să îl repeți de câte ori ai posibilitatea, anul are 365 de zile și donații se fac în mai puțin de 50 de zile ale anului.

4. Obiceiurile financiare sănătoase ne pot ajuta să oferim și celor din jur momente de fericire. Uneori ne avântăm să cumpărăm multe produse pe care le considerăm noi importante, dar asta înseamnă că luăm decizii bazate pe realitatea noastră cotidiană și nu pe realitatea zilnică a persoanelor care au nevoie de ajutorul nostru. Este bine ca achizițiile să le faci după ce te interesezi puțin despre situația familiilor la care va ajunge ajutorul tău, altfel o sa arunci bani pe produse care nu le sunt utile.

5. Încearcă să ai un plan. Vorbește cu familia pe care vrei să o ajuți sau cu un reprezentant al organizație către care vei da bunurile achiziționate și află situația lor reală, află dacă sunt bolnavi și au nevoie de medicamente, poate au nevoie de haine sau de rechizite pentru ca cel mic să reușească să meargă la școală și să aibă șansa unui alt traseu în viață.Există numeroase organizații care te pot îndruma să cheltui corect banii pe care vrei să îi folosești pentru donații.

Gestul tău este unul absolut minunat și te va ajuta și pe tine să te simți mai bine pentru că ai adus puțină fericire celor care chiar au prea puțin uneori.

Pentru ca ajutorul tău sa fie și de real folos, ține cont de sfaturile de mai sus și oferă din suflet.

E frumos să sharuiești cu prietenii